Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-05-30. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Rädda liv — här finns hjärtstartarna på Högskolan

Det finns fyra hjärtstartare på Högskolans campus. De är placerade så att det ska vara nära till dem oavsett var du befinner dig på campus. En finns i hus E vid spiraltrappan mellan plan 1 och 2, en i glasgången vid hus F (mittemot café Spiro), en på entréplan i hus I (Högskolehallen) och en på entréplan i hus P.

Hjärtstartarna är placerade:

  • vid spiraltrappan mellan hus E1 and E2
  • i hus F, glasgången mittemot restaurang Spiro
  • på entréplan i hus I (Högskolehallen)
  • på entréplan i hus P.
Karta över hjärtstartarnas placering på campus

Alla kan använda hjärtstartarna

Ingen specifik utbildning behövs eftersom hjärtstartaren är självinstruerande. Den ryms i en liten och smidig väska och är mycket pedagogiskt utformad för att minska risken för misstag vid hanteringen. En röst på svenska förklarar hur apparaten används.

Högskolan i Halmstad ska vara en hjärtsäker arbetsplats. Chanserna ökar markant att rädda livet på någon som drabbats av hjärtstopp om en hjärtstartare finns i närheten.  

Studenter utbildas varje år

Även om det inte behövs utbildning för att hantera en hjärtstartare är det en god idé att gå en utbildning i hjärt- och lungräddning. Ungefär 450 personer kan hantera hjärt- och lungräddning på Högskolan. Varje år utbildas 60–70 sjuksköterskestudenter i att använda hjärtstartare och 60 studenter som är engagerade i nollningsaktiviteterna får utbildning i hjärt- och lungräddning.

Sidan uppdaterad 2018-05-30