Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-12-07. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Nyheter med RSS

Nu kan du ta emot RSS-strömmar från hh.se och alltid hålla dig uppdaterad. RSS gör det möjligt för dig att prenumerera på kortfattade nyheter som levereras till dig automatiskt utan att du behöver surfa runt på olika webbplatser för att leta upp informationen.

För att komma åt Högskolan i Halmstads nyhetsrubriker i RSS-format behöver du ett särskilt program eller tillgång till en speciell webbplats som hämtar informationen från vår RSS-källa. Programmen kan också meddela när en ny artikel publicerats. På det viset håller du dig alltid uppdaterad.

Hur får jag tillgång till nyheter via RSS?


Det enklast sättet är att ladda ner och installera en RSS-läsare - ett program som kan hämta nyheter som RSS. Flertalet program är gratis och fungerar på en vanlig PC eller Mac. Vissa webbläsare kan också hantera RSS, till exempel: Mozilla Firefox länk till annan webbplats och Internet Explorer 7. länk till annan webbplats När programmet är installerat registrerar du i detta adresserna till de RSS-kanaler du vill följa.

Länkar till några vanliga läsare som du kan ladda ner till din dator:


För Windows finns FeedReader
http://www.feedreader.com länk till annan webbplats

För Mac OS X finns Net News Wire
http://ranchero.com/netnewswire/ länk till annan webbplats

För Linux finns Straw
http://www.gnome.org/projects/straw/länk till annan webbplats

En plattformsoberoende RSS-läsare är Google Reader som du kan använda direkt i din webbläsare. Den kräver att du har ett Google-konto. Du hittar den på:
http://www.google.com/reader/länk till annan webbplats

Utöver dessa stödjer ett flertal av dagens e-postklienter import av nyheter från RSS-källor.

Sidan uppdaterad 2007-12-07