Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-07-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-07-11

Bostadsgaranti till antagna studenter

Från och med i höst erbjuder Kåren bostadsgaranti till nya studenter vid Högskolan i Halmstad. Det innebär att du som har antagits till en utbildning och inte tidigare bor i Halmstad kan garanteras en bostad efter 30 dagar.

– Vi är glada över att kunna erbjuda detta eftersom vi vet att det är otroligt viktigt för många nya studenter. Man ska kunna komma hit och veta att man har tak över huvudet, säger Ullrika Sellman, ordförande för Halmstads studentkår.

Anmälan senast 20 juli
För att ta del av bostadsgarantin ska man registrera sig på Kårens webbplats senast den 20 juli. Man ska sedan aktivt söka bostad på egen hand.

– Har man inte fått napp efter 30 dagar träder garantin i kraft och vi går vi in och ordnar boende. Alla som uppfyller de krav vi ställer ska ha någonstans att bo den 1 september, säger Ullrika Sellman.

Ska vara antagen till minst 15 hp
Garantin gäller alla nyantagna studenter vid Högskolan i Halmstad som inte sedan tidigare är folkbokförda i Halmstads kommun. Man ska vara antagen till minst 15 högskolepoäng. I samband med att man utnyttjar garantin ska en depositionsavgift på 1 500 kronor betalas och man förbinder sig att tacka ja till den bostad som erbjuds.

– Man är garanterad boendet i tre månader. I de fall det inte kan bli längre än så måste man alltså fortsätta att söka permanent bostad, säger Ullrika Sellman.

Bostäder i Halmstads kommun
Bostäderna som erbjuds kan vara allt från studentrum eller lägenhet till en del av ett hus eller sommarstuga. De ligger i Halmstads kommun och inom stadsnätets busstrafik.

Bostadsgarantin administreras av Kåren och sker i nära samarbete med HFAB, Halmstads kommunala bostadsbolag, och Stena fastigheter.

IDA LÖVSTÅL

Fotnot. Läs mer och registrera dig till bostadsgarantin på www.karen.hh.selänk till annan webbplats. Vid frågor, kontakta Kåren på 035-16 71 70.

Ny termin innebär ny bostad för många nya studenter.

Ny termin innebär ny bostad för många nya studenter.

Ullrika Sellman är ordförande för Halmstads studentkår.

Ullrika Sellman är ordförande för Halmstads studentkår.

Sidan uppdaterad 2008-07-11