Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2012-05-31. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2012-05-31

Nicolas Hassbjer ny ordförande i Handelskammaren

Nicolas Hassbjer valdes i går till ny ordförande för Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Han efterträder Lars Frithiof som varit ordförande sedan 2004.

Nicolas Hassbjer utsågs i november förra året till hedersdoktor i informationsteknologi på Högskolan i Halmstad och han har under många år gjort betydande insatser för Högskolan.


Nicolas Hassbjer, grundare av HMS Networks AB och tidigare student på Högskolan i Halmstad, har valts till ny ordförande för Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Nicolas Hassbjer är grundare av HMS Networks AB i Halmstad och har varit engagerad inom Handelskammaren sedan 2000. Först som ledamot av regionstyrelsen i södra Halland och sedan 2006 som regionstyrelsens ordförande. 2006 valdes han även in i Handelskammarens styrelse.

Nicolas har 21 års erfarenhet som VD och är i dag vice ordförande i HMS Networks AB, styrelseledamot i Sigicom AB, Magnetic Components AB, Lidh-Gruppen, Slottsmöllans Fastighets AB samt några privata bolag. Nicolas har varit styrelseordförande bland annat i Genomatix Software GmbH (München), Intellicom AB samt SEB Regionstyrelse.

Sidan uppdaterad 2012-05-31