Mentorskap
På Högskolan i Halmstad finns flera typer av mentorskap för studenter. Du som student kan visa ditt intresse för att bli mentor åt andra studenter. Det finns även möjlighet att själv få stöd av en mentor.
Bli mentor åt andra studenter
Mentor åt nya studenter
Du som har studerat under minst ett års tid vid Högskolan i Halmstad kan anmäla ditt intresse till att bli mentor. Som mentor är du en kontakt och ett stöd för förstaårsstudenter på ditt utbildningsprogram eller inom ditt utbildningsområde. Det är ett uppdrag där du får chansen att skapa kontakter, utvecklas och få erfarenhet inför framtiden. Läs mer och anmäl ditt intresse nedan.
Mentor åt en student med funktionsnedsättning
På Högskolan finns också mentorskap för studenter med funktionsnedsättning. Som mentor åt en student med funktionsnedsättning kan du bland annat hjälpa till med att tidsplanera, prioritera bland uppgifter och stötta och skapa motivation i studierna. Mentorskapet ger värdefulla kunskaper, erfarenheter och meriter inför ditt yrkesliv. Läs mer och anmäl ditt intresse nedan.
Få stöd av en mentor
Stöd för nya studenter
Är du ny student på Högskolan och önskar stöd av en mentor? De allra flesta utbildningsprogram på Högskolan har i dagsläget mentorer som stödjer nya studenter. Mentorerna delar med sig av sina erfarenheter av att vara student vid Högskolan i Halmstad, bland annat genom att svara på frågor om studierna och om livet som student i stort.
Mentorerna kan bland annat ge stöd genom att:
- erbjuda mentorstider inför kursstart och tentaperiod för att svara på frågor och dela med sig av sina erfarenheter.
- tipsa om olika typer av aktiviteter i studentlivet, som exempelvis föreningslivet inom Högskolan och andra aktiviteter.
Vänligen hör av dig till Studenthälsan om du vill komma i kontakt med en mentor för ditt program eller ditt utbildningsområde.
Mentorskap som en del av det pedagogiska stödet
Om du har en funktionsnedsättning och har blivit beviljad pedagogiskt stöd av Högskolan kan du få stöd av en mentor, om din funktionsnedsättning medför att du behöver ett personligt stöd. Möjligheten att få detta stöd bygger på att det finns en lämplig mentor till hands. Läs mer om det pedagogiska stödet och mentorskap som en del av pedagogiskt stöd nedan.
Kontakt
-
Studenthälsan
-
Mentorskap för nya studenter
-
Susanne Lindén
-
Mentorskap för studenter med funktionsnedsättning