Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-01-07. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Jag heter: Elin Olsson

Jag bor: Lägenhet i Halmstad

Utbildning: Utvecklingsingenjör, examen 2010 samt påbörjat en magister inom teknisk projektledning och affärsutveckling.

Vad jobbar jag med i dag?: Egenföretagare inom produktutveckling och som bröllopsfotograf, med kontor på Science Park Halmstad.

Det här gör mig glad: Positiva människor.

Mina bästa karriärstips till de som går på Högskolan i Halmstad idag:
• Ta vara på dina kontakter. Under studietiden får man ofta höra hur viktigt det är, men det är först i efterhand man inser vikten av ett brett kontaktnät.
• Skriv ner alla idéer du kommer på och samla dem i en idébok, det kan vara bra till kommande examensarbete eller företag.
• Satsa på ditt examensarbete. Vill du bli egen företagare har du en chans att få nästan ett års försprång genom ditt examensarbete.

Detta inspirerar mig: Kreativa människor.
Vilken nytta har jag haft av min utbildning i arbetet: Jag har som egenföretagare haft jättestor nytta av utbildningen. Utvecklingsingenjörsprogrammet har hela  bredden med ekonomi, teknik och marknadsföring och i och med det har utbildningen gett mig ett brett synsätt på hur man utvecklar nya produkter.

Detta gör jag i korthet en dag på jobbet: Just nu letar jag investerare till brandvarnaren samt håller på med några andra mindre projekt parallellt. Det är många bollar i luften och den ena dagen är inte den andra lik.

Vilka råd har jag till de som skall välja inriktning? Tänk efter vad du vill jobba med i framtiden. Läs igenom kursplaner innan du väljer och kolla om det verkar kul och relevant för din framtid. Om du hittar någon kurs i kursplanen som låter jobbig eller trist, så låt dig inte avskräckas då just den kursen kan vara  en viktig grundpelare i din utbildning och för din framtid. Ta kontakt med  programansvarig eller en tidigare student.

Sidan uppdaterad 2015-01-07