Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-01-10. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Samhällsanalys och kommunikation 180 hp

Om programmet

Funderar du på en utbildning inom statsvetenskap men är också intresserad av internationella relationer och medie- och kommunikationsvetenskap? Då har vi ett förslag – välj programmet Samhällsanalys och kommunikation.

– Om du läser Samhällsanalys och kommunikation fördjupar du dig i statsvetenskap, men får även en bred utbildning med medie- och kommunikationsvetenskap och internationella relationer.
– Kombinationen av ämnena i utbildningen ger dig en unik profil.
– Som student vid Högskolan i Halmstad får du del av exempelvis den senaste storsatsningen, Digitalt laborativt centrum, en digital, kreativ miljö med den senaste utrustningen inom visualisering, simulering och design.

Det här är programmet för dig som vill ha en bred teoretisk utbildning om vår tids samhällsfrågor och medier, allt i en internationell kontext. Du får lära dig om makt, politik, politisk kommunikation och hur samhällsinstitutioner fungerar. Samtidigt får du utveckla förmågan att praktiskt presentera och visualisera dina analyser i tal och skrift såväl som i ljud och rörlig bild.

Samhällsanalys och kommunikation är en utbildning som kräver tid och engagemang, och som förutsätter att du ser studierna som en väg till ett kvalificerat jobb.

Du utbildas till samhällsanalytiker men får även kompetens inom kommunikation. Med fokus på framtidens arbetsmarknad väntar en mångvetenskaplig utbildning med både bredd och djup.

Utbildningen spetsas med internationella relationer vilket ger kunskap om hur globaliseringen förändrar förutsättningarna för såväl politiska, ekonomiska och sociala som mediala logiker. Du rustas för att kunna förstå samhällets komplexitet – och för att kunna kommunicera detta.

Du kommer att möta ett utbildningspaket som fokuserar på statsvetenskap men även hämtar näring från medie- och kommunikationsvetenskap och internationella relationer. I kursblocket Kommunikatörens verktyg får du lära dig strategisk kommunikation och medieproduktion med hjälp av branscherfaren personal och en kvalificerad teknikpark.

Under höstterminerna studerar du statsvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap och internationella relationer parallellt. Här integreras teoretiska studier och uppgifter med återkommande praktiska tillämpningsövningar. Under vårterminerna får du fördjupning inom statsvetenskap.

Med fokus på din framtida karriär ges du många möjligheter till kontakter med arbetslivet.

Examen
Kandidatexamen.


Arbetsområden
Ditt nästa jobb kan finnas inom myndigheter, förvaltningar eller organisationer, både nationellt och internationellt, och handla om att göra utredningar, samhällsanalyser och beredningar. Du kan även arbeta som forskare (efter vidare studier/forskarexamen) inom statsvetenskap.

Studier utomlands
Att studera utomlands ger dig upplevelser för livet. Du får möjlighet att utvecklas både på det akademiska och personliga planet. Du kan läsa kurser som inte finns i Halmstad och se på samhällsproblem från andra perspektiv än ditt eget. Samtidigt får du möjlighet att leva i en annan kulturell kontext och kanske får du vänner för livet från världens alla hörn.

Termin 5 kan du helt eller delvis läsa utomlands. Högskolan har avtal med flera universitet inom och utanför Europa, exempelvis Storbritannien, Holland, Japan, Sydkorea, Singapore, Thailand, Australien och USA .

Innehåll

År 1
Samhälleliga utmaningar på föränderliga arenor I, 30 hp
- idéer om samhället och vetenskapsteoretiska grunder 22,5 hp
- kommunikatörens verktyg 7,5hp Statsvetenskap (1-30) 30 hp

År 2
Samhälleliga utmaningar på föränderliga arenor II, 30 hp
- samhällsorganisering, kommunikation och globalisering 22,5 hp
- kommunikatörens verktyg 7,5hp
Statsvetenskap (31-60) 30 hp

År 3 Samhälleliga utmaningar på föränderliga arenor III, 30 hp
- politiska och kommunikativa processer och villkor 22,5 hp
- kommunikatörens verktyg 7,5hp
Statsvetenskap (61-90) 30 hp

Med reservation för eventuella förändringar.

HT 2018 (Halmstad, 100%)
 • Anmälningskod 11309
 • Behörighetskrav
  Grundläggande behörighet +
  Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 1).
  Eller:
  Historia 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet A1).
 • Urvalsregler
  Betyg 66% och högskoleprov 34%.
  Mer information om urvalsregler.
 • Studieavgift
  För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz:
  Mer information om studieavgift.
 • Programansvar
  Jonna Johansson
 • Anmälan öppnar 15 mars 2018

Anmälan stängd

Sidan uppdaterad 2018-01-10