Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-01-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Bo i Halmstad

I Halmstad finns det flera boendealternativ, de flesta på bekvämt avstånd från både campus och centrum. Det är inte svårare att få bostad än på andra orter, men det gäller att du själv är aktiv och ute i god tid.

Bo i lägenhet

Att bo i studentlägenhet kan vara ett sätt att snabbt lära känna andra studenter. Du har då i regel eget kök och badrum men tillgång till gemensamma trivselutrymmen. Nya och fräscha studentlägenheter hittar du bland annat på Bolmensgatan, Nyhem och Gamletull.

Många studenter föredrar att bo i vanliga lägenheter. Vill du bo med några kompisar kan ni dela en större lägenhet, eller kanske till och med en villa.
Det kommunala bostadsbolaget HFABlänk till annan webbplats förmedlar flertalet av Halmstads lägenheter. Det finns även en rad privata fastighetsägare som hyr ut hyresrätter. För mer information och kontaktuppgifter till bostadsbolag, gå in på Studentkårens hemsida och klicka på bostäder.

Stuga vid stranden

Ett alternativ till rum och lägenheter är att hyra en liten stuga på Östra Stranden hos Stugcentralen. Då har du havet alldeles intill knuten och dessutom Högskolan inom gångavstånd. Stugcentralen: Tfn. 035-21 21 18, www.stugcentralen.selänk till annan webbplats

Tips när du letar bostad:

  • Var ute i god tid
  • Var aktiv. Ta själv kontakt med bostadsbolag och Kåren.
  • Kolla in lämpliga webbplatser. På www.studentlya.nulänk till annan webbplats annonseras lediga lägenheter ut och på Kårens webbplatslänk till annan webbplats hittar länkar och kontaktuppgifter till bostadsbolag i stan. Du kan också hitta en lista med samtliga hyresvärdar i Halmstad och lediga lägenheter på www.hyrabostad.se/halmstadlänk till annan webbplats.
  • Ställ dig i bostadskö tidigt, även om du ännu inte blivit antagen till Högskolan.
  • Kolla annonser i Hallandspostenlänk till annan webbplats och sätt själv in en annons.
Klicka på bilden för att läsa om Amanda som bor i studentkorridor.

Klicka på bilden för att läsa om Amanda som bor i studentkorridor.

Sidan uppdaterad 2015-01-20