Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-11-16. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Lär dig Excel på riktigt

Alla programstudenter som läser Företagsekonomi 1-30 har möjlighet att arbeta med Learnesys lärplattform för att lära sig Excel under programmets första år. Lärplattformen innehåller ett hundratal inlärningsfilmer med tillhörande övningar och prov. Efter att studenterna har klarat alla prov belönas de med ett diplom.

Gustav Sporre och Marcus Andersson från Learnesy visade lärplattform för studenterna.

Fredagen den 14 september hölls en inspirationsföreläsning där studenterna fick ta del av smakprov på datorprogrammets mest värdefulla funktioner. De fick också insikt i hur viktigt det är med kompetens inom Excel och analys i olika yrkesroller.

– Som ekonom är Excel ett oerhört viktigt verktyg. 2017 gjorde fackföreningen Civilekonomerna en undersökning som visade att arbetsgivarna värderar kunskaper i Excel mycket högt, säger Lars-Göran Persson, Universitetsadjunkt i Redovisning och finansiering vid
Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap.

Uppskattad utbildning

Inspirationsföreläsningen inleddes med en snabb frågesport. Det visade sig att det, av de drygt 135 studenterna, bara var en handfull som redan kände sig trygga med Excel. Mikaela Göltl läser första terminen på Civilekonomprogrammet, och Nora Klintheim har precis börjat på Ekonomprogrammet. De tycker att utbildningen i Excel är både viktig och intressant.

­- Det känns viktigt att kunna Excel eftersom ekonomer arbetar med det väldigt mycket. Det är bra att lära sig mer om det här. På gymnasiet har vi fått göra uppgifter i Excel, men vi fick aldrig lära oss programmet ordentligt. Därför är det här jättebra, säger Mikaela och Nora.

Studenterna fick först testa hur mycket kunskap de hade i excel innan föreläsningen började.

Sidan uppdaterad 2018-11-16