Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

"Jag känner mig väl förberedd för att gå ut i arbetslivet senare"

I framtiden vill Anna Lidén jobba med verksamhetsutveckling. Därför valde hon att läsa Affärssystemprogrammet.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag visste inte om jag ville läsa ett ekonomi- eller teknikprogram, men så hittade jag Affärssystemprogrammet som har en blandning av båda och jag bestämde mig för att testa och trivdes jättebra. Det är också mycket praktik och vi fick tidigt kontakt med företag, genom både gästföreläsningar och projekt, vilket var toppen. Att man dessutom blir väldigt attraktiv på arbetsmarknaden efter utbildningen, och kan arbeta med väldigt många olika yrken, är ett stort plus.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag är jättenöjd! Eftersom vi är mindre klasser får vi en bra kontakt med våra lärare och klassen. Alla lärare är också väldigt engagerade, vilket gör föreläsningarna roliga och inspirerande! Jag tycker det är väldigt roligt att vi får arbeta mycket praktiskt under hela utbildningen, och att vi har mycket kontakt med företag gör att jag känner mig väl förberedd för att gå ut i arbetslivet senare.

Hur är det att läsa på högskola?

– Att läsa på högskola är väldigt roligt, men också utmanande. Det ställer krav på mig, både vad gäller planering och personligt ansvar – egenskaper som är viktiga att ha i framtiden.

Hur är studentlivet i Halmstad?

– Nollningen på Högskolan i Halmstad är fantastiskt rolig, eftersom vi både lär känna varandra, skolan och staden på en kort tid. Studentlivet under resten av studietiden är toppen, eftersom Halmstad är tillräckligt stort för att erbjuda många alternativ för studenter, men tillräckligt litet för att alla ska vara inom cykelavstånd.

Har du något tips till blivande studenter?

– Om du är osäker på vad du vill göra – ta gärna ett år ledigt. Det är inte bråttom att hitta en utbildning, men viktigare att hitta rätt. Men var samtidigt inte rädd för att prova!

Alla lärare är också väldigt engagerade, vilket gör föreläsningarna roliga och inspirerande!

 

Namn: Anna Lidén
Utbildning: Affärssystemprogrammet
Hemort: Skara
Intressen: Ridning, hälsa och samhällsfrågor
Gör om tio år: Jobbar med verksamhetsutveckling

Sidan uppdaterad 2018-09-20