Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-07-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

"Jag har tagit med mig delar från varje kurs vi läst"

Josette Falck tog examen från Affärssystemprogrammet vid Högskolan i Halmstad i juni 2016. Nu arbetar hon som IT/ERP-admin på Willab Garden AB i Båstad, ett medelstort företag som säljer och tillverkar växthus och uterum.

Vad innebär ditt arbete som ERP/IT admin?

– Mitt huvudsyfte är att ge användarsupport till Willab Gardens IT-användare. Vid problem eller funderingar kring IT-miljön finns jag till hands för att hjälpa till. Arbetsuppgifterna är därför mycket varierande och kan innebära allt från att hjälpa användare att byta lösenord på datorn till att underhålla affärssystemet, installera och felsöka hård- och mjukvara samt att medverka i IT-projekt.

Hur fick du jobbet?

– Jag sökte jobbet efter ett tips från Christer Rehnström, som är programansvarig på Affärssystemprogrammet. Personen som då hade tjänsten är en tidigare student från Affärssystemprogrammet som berättat för Christer att tjänsten var ledig.

Var det lätt att komma in i gemenskapen på din arbetsplats?

– Ja, det var inga problem, jag har de bästa arbetskollegorna. De är hjälpsamma och omhändertagande, så jag kände mig välkommen från första dagen.

Vilken prestation är du mest stolt över i ditt arbetsliv?

– Jag kan nog inte säga att jag är stolt över en specifik arbetsprestation här ännu. Jag har bara arbetat här i ett par månader och är fortfarande i upplärningsfasen. Däremot är jag stolt över att ha presterat tre år i Högskolan och fått ett arbete inom det jag studerat.

Vilka viktigaste erfarenheter tog du med dig från din utbildning på Högskolan?

– Jag har tagit med mig delar från varje kurs vi läst. Givetvis är det annorlunda när man kommer ut i verksamheter och ska omsätta teori i praktik, men utbildningen gav en bra grundförståelse för företagsstrukturer och hur IT effektiviserar verksamhetsprocesser. I det stora hela tycker jag att de kurser vi läst är ytterst aktuella i arbetslivet.

Vad var det bästa med utbildningen?

– Att programmet kombinerar systemvetenskap med företagsekonomi. De företagsekonomiska kurserna har varit lärorika under studietiden och är användbara i arbetslivet.

Text: NOURHAN ATIA
Foto: JOACHIM BRINK

Josette Falck

Josette Falck studerade Affärssystemprogrammet.

Sidan uppdaterad 2018-07-11