Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-06-08. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2017-06-08

Stipendium för designprojekt mot nätmobbing

Hemsida 24, ett framgångsrikt Halmstadsföretag inom webbdesign, delar för första gången ut ett stipendium till avgångstudenter vid programmet Digital design och innovation på Högskolan i Halmstad. Projektet Stoppa Nätmobbing, skapat av Catarina Madsen och Petter Romhagen vann juryns röster och kammade hem årets stipendium på 10 000 kronor.

– Det är jätteroligt att få uppskattning för allt slit som vi lagt ner det senaste månaderna. Den största prestigen är dock att Hemsida24 gillar tanken med vårt projekt och att vår hjärtefråga även uppskattas av branschen! Samtidigt ser vi att detta stipendium ytterligare belyser vikten av att nätmobbning måste förebyggas, säger Catarina Madsen och Petter Romhagen.

Bästa designstudio 2017

Catarina Madsen och Petter Romhagen tog emot 2017 års stipendium för bästa designstudioprojekt. Katrin Dahlstrand (mitten) från Hemsida24 delade ut priset på 10 000 kronor.

Digital design och innovation är ett informatikprogram som lär framtidens designer att förstå människan och ­hennes ­relation till teknologi. Under utbildningen lär sig studenterna att designa innovativa digitala tjänster och produkter. En viktig del i utbildningen är det praktiska designarbetet i designstudiokurser. Totalt fyra designstudiokurser ingår utbildningen – alla med skarpa uppdrag mot riktiga beställare på teman som webb, mobil, hälsoinnovation och hållbarhet. Årets stipendium delades ut till bästa designstudio tema hållbarhet.

”Återvänd gärna till Halmstad”

– Det är kul och intressant att studenterna engagerar sig och lägger sin designgärning på viktiga samhällsfrågor, säger Jesper Lund, programansvarig för kandidatprogrammet Digital design och innovation och fortsätter:

– Våra studenter går ut på en marknad där deras kompetens är väldigt efterfrågad. Jag önskar dem alla ett stort grattis och lycka till!

Katrin Dahlstrand från Hemsida24 var på plats på Högskolan för stipendieutdelningen och läste upp motiveringen till det vinnande designstudioprojektet (se nedan). Även Katrin gratulerade studenterna till examen men påminde om att Halmstad behöver deras kompetens:

­– Även om ni lämnar Halmstad för att testa era kunskaper och skaffa er arbetslivserfarenhet, så kom ihåg att IT-företag i Halmstad behöver er. Ni är varmt välkomna tillbaka!

Motivering till vinnarprojektet Stoppa Nätmobbing

Vinnare av årets stipendium för bästa Designstudio-projekt har tagit ett litet steg mot lösningen av ett stort samhällsproblem. Man har lyckats identifiera ett ytterst aktuellt ämne och paketera det på ett innovativt och hållbart sätt, där valda delar av lösningen redan borde finnas implementerade på marknaden hos ledande aktörer.

Lösningen skapar på ett genomtänkt och elegant sätt ett undermedvetet beteende och agerande hos användaren. Den underlättar även på ett proaktivt sätt för användaren att ta ansvar för sina egna handlingar, utan att skapa onödig friktion för användaren, vilket är av stor vikt i medium likt sociala plattformar vars affärsidé bygger på minimal friktion för användaren.

Vinnare av Hemsida24s stipendium för bästa Designstudio-projekt är Catarina Madsen och Petter Romhagen med sitt projekt Stoppa Nätmobbning.

Text och bild: LOUISE WANDEL

Avslutningslunch DDI

Stipendiet delades ut under avslutningslunchen för Digital design och innovation, den 2 juni 2017.

Sidan uppdaterad 2017-06-08