Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Teknisk bastermin: Byggingenjör 20 veckor

Om programmet

Saknar du särskild behörighet till drömyrket som ingenjör? Vill du skaffa dig den behörigheten snabbt och kunna börja din utbildning redan efter en termin? Då är teknisk bastermin rätt val för dig!

Basterminen ger dig de grundläggande kunskaper i framför allt matematik och naturvetenskap som krävs för att läsa ett tekniskt program på Högskolan i Halmstad. Eftersom basterminen är bunden till ett specifikt program och innehållet är skräddarsytt för just det programmet, får du mycket goda förutsättningar för de fortsatta studierna. Du får även möjlighet att träna dig i effektiv studieteknik, arbeta i Högskolans studiemiljö och möta studenter som redan läser programmet.

Basterminen kan endast läsas på våren. Under förutsättning att du genomgår hela terminen med godkänt resultat får du behörighet till och platsgaranti på det efterföljande program som är kopplat till basterminen.

Övrigt
Läs om Byggingenjörsprogrammet på hh.se/byggingenjor

Innehåll

Information saknas

VT 2019 (Halmstad, 100%)
 • Utbildningsplan
 • Anmälningskod 20005
 • Behörighetskrav
  Grundläggande behörighet +
  Matematik 3b eller 3c, Fysik 1 samt Kemi 1
  Eller
  Matematik C, Fysik A samt Kemi A
 • Urvalsregler
  Betyg 66% och högskoleprov 34%.
  Mer information om urvalsregler.
 • Programansvar
  John Lindgren
 • Stängd för sen anmälan

Anmälan stängd


Saknar du behörighet till basterminen har du möjlighet att istället läsa ett tekniskt basår under 40 veckor vid Högskolan i Halmstad

>> Teknisk basår, 40 veckor.

Sidan uppdaterad 2018-09-20