Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Teknisk bastermin: Civilingenjör i datateknik 20 veckor

Om programmet

Vill du vara med och utveckla de nya datatekniska system som vi kommer att använda i framtiden? Som civilingenjör i datateknik har du kunskaper som ger dig möjlighet att skapa och utforma ny avancerad teknik efter människans behov.

Teknisk bastermin: Civilingenjör i datateknik vänder sig till dig som inte har behörighet till det ordinarie Civilingenjörsprogrammet. Det som krävs är att du har läst Ma C eller Ma 3b/3c.
Du inleder din utbildning med en bastermin på 20 veckor som innehåller de delar av de behörighetsgivande kurserna som vi bedömer att du behöver för att kunna följa det ordinarie programmet. Efter godkänt resultat på den tekniska basterminen följer du det ordinarie programmets studiegång.

Innehåll

Utbildningen på basterminen är uppdelad på följande kurser:

  • Matematik
  • Fysik
  • Kemi

Beskrivningen av innehållet i Civilingenjör i datateknik finns i en särskild utbildningsplan som omfattar den del av utbildningen som ger högskolepoäng.

Saknar du behörighet till basterminen har du möjlighet att istället läsa ett tekniskt basår under 40 veckor vid Högskolan i Halmstad

>> Teknisk basår, 40 veckor.

Sidan uppdaterad 2018-09-21