Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Fem frågor till studenten Alexandra Dahlström

För Alexandra Dahlström var det ett självklart val att studera vidare för att i framtiden arbeta som konstruktör, därför valde hon Byggingenjörsprogrammet.

Varför valde du att läsa på just detta program?

– Byggbranschen har alltid varit en del av min vardag då fler i min familj – på ett eller annat sätt – jobbar inom byggsektorn. Jag fastnade själv för byggbranschen när jag under gymnasiet läste en kurs i konstruktion som innehöll mycket materiallära och hållfasthetsberäkningar. Jag läste sedan vid Skanskagymnasiet i Växjö med inriktning bygg, den utbildningen innehöll mycket praktik vilket gjorde att jag bestämde mig för att jag ville studera vidare. Så med denna bakgrund var det ett självklart val för mig att läsa till byggingenjör!

Vad tycker du om din utbildning?

– Utbildningen på Högskolan är bra. Programmet börjar med en kurs inom bygg för att man snabbt ska introduceras till byggbranschen och förstå vad utbildningen kommer att handla om. Sedan finns det även många kurser med utrymme för kreativitet, som att utforma en byggnad på en tomt på bästa sätt. Kontakt med olika byggföretag är också något som ingår i många kurser under utbildningen. Jag tycker att byggingenjörsutbildningen ger en bra grund till att man ska klara sig bra ute i arbetslivet efter examen.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är riktigt roligt att läsa på högskola men att läsa på en högskola innebär mycket eget ansvar. Det är du själv som bestämmer hur mycket tid du vill lägga på dina studier. Det är även roligt eftersom man oftast pluggar ihop med sina vänner. Kompisgänget blir som en liten familj under studietiden.

Hur är studentlivet i Halmstad?

– På Högskolan i Halmstad finns det många olika saker att engagera sig i. Allt ifrån att vara studentrepresentant för Högskolan till att sitta med i styrelser för olika organ inom Studentkåren till att engagera sig i sin programförening. Känns det inte intressant att engagera sig kan man självklart bara gå på alla de evenemang som Högskolan eller de ditt program anordnar.

Har du något tips till blivande studenter?

– Försök att hitta just din studieteknik så snabbt som möjligt. Alla är olika och lär sig bäst under olika omständigheter. Någon kanske pluggar bäst hemma medan en annan vill sitta i skolan för att få studiero. Någon kanske pluggar bäst i grupp medan en annan vill plugga ensam för att lära sig bäst. När du hittar din studieteknik går det lättare att planera upp tiden som du behöver lägga på skolarbetet för att nå bäst studieresultat.

– Men glöm inte bort att ha roligt! Detta kan vara bland det roligaste som du gör i ditt liv och jag har aldrig ångrat att jag började plugga på högskola.

Namn: Alexandra Dahlström
Utbildning: Byggingenjör
Hemort: Alingsås
Intressen: Träning, matlagning och vänner.
Gör om tio år: Bor i Göteborg och är förhoppningsvis på god väg till att bli en erfaren konstruktör

Sidan uppdaterad 2018-09-20