Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Student berättar

Jag arbetar som fastighetsingenjör på HFAB. Jag har hand om planerat underhåll för c:a 2 800 lägenheter. Detta betyder att jag är projektledare för olika projekt, allt från målning av fasader till stora renoveringar där man byter stammar, badrum, kök o.s.v.

Jag älskar mitt jobb. Det är väldigt mycket att göra hela tiden och det passar mig. Det roligaste är nog att jag fått möjligheten att lära känna hela "bygg Halmstad" då jag använder konsulter och entreprenörer från en massa olika företag.

Högskolan i Halmstad är en bra skola. Under min utbildning praktiserade jag, under tio veckor på sommaren, på bygget av Halmstad Arena. Det var riktigt bra att komma ut och se verkligheten. Dessa veckor har jag nytta av i mitt arbete idag. Det hade nog varit bra med ännu mer praktik. Att praktisera på ett bygge tror jag är det bästa, det är ju där allt planerande och allt man läst i skolan blir verklighet.

Tips till blivande studenter:

Var med från början på kurserna och häng med på lektionerna så underlättar det till tentaperioderna!

Sidan uppdaterad 2018-09-20