Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-10-03. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

"Det är en härlig miljö och jag trivs"

Elin Andersson tycker att man ska våga prova på att läsa en utbildning som verkar bra. Det gjorde hon, och hon trivs.

Varför valde du att läsa till civilingenjör i datateknik?

– När jag läste i Högskolan i Halmstad utbildningskatalog så tyckte jag att det lät intressant med smarta hem och bilar. Så jag tänkte vad är det värsta som kan hända, jag testar!

Vad tycker du om utbildningen?

– Den är väldigt bred och man får kunskap inom många olika områden. Jag tycker att utbildningen är väldigt intressant, jag har lärt mig mycket.

Hur är det att läsa på högskolan?

– Då Högskolan i Halmstad är en mindre högskola så lär vi känna våra lärare mer personligen. Det finns alltid någon att fråga, antingen vänner eller lärare. Vi arbetar mycket i grupp och har projektrum. Det är en härlig miljö och jag trivs.

Hur är studentlivet i Halmstad?

– Studentlivet är vad du gör det till, vill du festa varje helg så går det. Vill du bara ta en öl en onsdagskväll och umgås med vänner så går det också på en av Halmstads studentpubar.

– Jag tycker att nollningen var rolig, man lär känna nya människor och gör olika aktiviteter. Stämningen i gruppen blev väldigt avslappnad.

Har du något tips till blivande studenter?

– Våga prova på att börja plugga till civilingenjör! Och var med på nollningen, det ger dig goda möjligheter att träffa nya människor och få pluggkamrater.

Det finns alltid någon att fråga, antingen vänner eller lärare. Vi arbetar mycket i grupp och har projektrum.

 

Namn: Elin Andersson
Utbildning: Civilingenjör i datateknik
Hemort: Kommer ifrån Ängelholm, bor nu i Halmstad.
Intressen: Att vara ute i naturen, just nu scout på distans.
Gör om 10 år: Jobbar och förhoppningsvis reser.

Sidan uppdaterad 2018-10-03