Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-10-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Fem frågor till studenten Tim Svensson

Tim Svensson vill i framtiden jobba som programmerare, och så småningom starta sitt eget konsultbolag. Därför läser han programmet dataingenjör.

Varför valde du att läsa på just till dataingenjör?

– Jag har alltid varit väldigt teknikintresserad och känt ett driv att prova på programmering. Efter kollat runt på internet vad som var det bästa alternativet om man ville jobba som programmerare så blev det utbildningen till dataingenjör i Halmstad.

Vad tycker du om din utbildning?

– Tycker den är väldigt bra då man får lära sig mycket om många saker. Och jag får äntligen nytta av matematik.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är kul! Man får träffa många nya människor och på en sådan utbildning som denna så samarbetar vi studenter mycket med varandra. Det är emellanåt väldigt intensiva perioder i studierna.

Hur är studentlivet i Halmstad?

– Under de två första åren när jag hade tid till att vara ute och festa så var det riktigt bra. Men eftersom det har blivit mer och mer att göra så har den biten fått vänta lite.

Har du något tips till blivande studenter?

– Strukturera er studietid, planera vad ni ska plugga på och sätt upp tid för hur länge ni ska sitta med det. När man läser en ingenjörsutbildning så är tempot väldigt högt så börja läsa i böckerna i tid.

Man får träffa många nya människor och på en sådan utbildning som denna så samarbetar vi studenter mycket med varandra.

– Tim Svensson

Namn: Tim Svensson
Utbildning: Dataingenjör
Hemort: Markaryd
Intressen: Teknik och att umgås med min flickvän
Gör om tio år: Driver mitt eget konsultbolag

Sidan uppdaterad 2018-10-04