Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-10-03. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

"IT-forensik och Informationssäkerhet var det självklara valet"

Anton Jörgensson läser programmet IT-forensik och informationssäkerhet.

Varför valde du att läsa på det här programmet?

– Jag har alltid varit intresserad av datorer och hur de fungerar. Efter att ha läst en IT-utbildning på gymnasienivå kände jag att IT-forensik och Informationssäkerhet var det självklara valet för att föra mig i rätt riktning och utveckla mina kunskaper.

Vad tycker du om utbildningen?

­– Utbildningen blandar teori med praktiska moment som gör att du får en essentiell grund att bygga vidare på dina kunskaper efter examen. Som examinerad har du möjligheter att arbeta inom diverse IT-yrken och för tillfälligt råder det brist på nyexaminerade IT-studenter.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det har gett mig en chans att få den där självdisciplinen jag alltid velat ha. Jag har tagit del av undervisningar i alla dess former och känt att jag fått tillbaka lite av klassgemenskapen som fanns på gymnasiet.

Hur är studentlivet i Halmstad?

– Det finns många möjligheter för den som söker sig utåt, bland annat att vara involverad i Kåren eller diverse studentföreningar. Att delta i nollningen fick mig att lära känna många nya människor, därför rekommenderar jag nya studenterna att också delta.

Har du något tips till blivande studenter?

– Om ni har chansen, sök en utlandstermin. Ni kommer inte bara att bli mer eftertraktade på arbetsmarknaden, utan även få erfarenheter som ni har nytta av senare i livet.

Anton Jörgensson

Som examinerad har du möjligheter att arbeta inom diverse IT-yrken och för tillfälligt råder det brist på nyexaminerade IT-studenter.

Namn: Anton Jörgensson
Utbildning: IT-forensik och informationssäkerhet

Sidan uppdaterad 2018-10-03