Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-02-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Student berättar

Idag utvecklar jag brandvarnaren Safire i egen regi, som är en fortsättning på mitt examensjobb. Jag har även ett företag som bröllopsfotograf som jag startade under min studietid för att dryga ut kassan. Jag hjälper även företag med att ta fram marknadsstrategier som konsult och så importerar jag ett armbandsur från Kina tillsammans med en annan utvecklingsingenjör som gick ut året innan mig. Jag jobbar också extra som studentinformatör på Tria på Högskolan. Jag gillar att ha många bollar i luften. 

På Utvecklingsingenjörsprogrammet jobbar man skarpt mot näringslivet i olika kurser. Det är väldigt givande att jobba med företag då man får applicera sina kunskaper i verkligheten. Det ger så mycket mer än att sitta i skolbänken hela tiden.

Som egenföretagare har jag haft väldigt stor nytta av min utbildning. På Utvecklingsingenjörsprogrammet lär man sig allt från idé till färdig produkt vilket innebär en blandning mellan ingenjörstänk, ekonomi och marknadsföring. Eftersom man får kunskap inom många områden skapar det en helhetssyn som jag har haft stor nytta utav. Jag tror att man får ett annat synsätt när man har lite kunskap inom både ekonomi och marknadsföring som ingenjör. Det gör att man förstår helheten bättre och "att sätta kunden i centrum" är kanske det allra viktigaste jag lärt mig under studietiden.

Det bästa med min studietid var att jag hade så himla roligt. Vi var en väldigt sammansvetsad klass som umgicks mycket tillsammans. Vi hade egna projektrum på skolan där vi tillbringade mycket tid. Ofta stannade vi kvar på Högskolan och satt i projektrummen och pratade och det hände även att man gick dit fastän man inte hade någon lektion eller behövde vara där överhuvudtaget. U-fiket är också en viktig plats på skolan. Där träffas alla utvecklingsingenjörsstudenter och äter lunch tillsammans. Det skapar en bra stämning i hela programmet och där kan man också få hjälp av andra studenter. Det är bra att ha platser där man kan utbyta idéer och skapa kontakter för framtiden.

Jag har alltid sagt att jag ska bli uppfinnare och när jag bläddrade sida för sida i ingenjörskatalogen för hela Sverige så hittade jag Utvecklingsingenjörsprogrammet. Jag kände direkt på mig att det skulle vara något som passade mig, vilket jag i efterhand kan säga att det verkligen gjorde.


Sidan uppdaterad 2018-02-21