Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-04-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Fem frågor till studenten Carina Petersson

Carina Petersson vill arbeta med människor, och hon gillar att arbeta kreativt. Nu läser hon det sista året på grundlärarutbildningen (åk F–3) och njuter av sin studietid.

Varför valde du att läsa på just det här programmet?

–Jag valde att läsa till grundskollärare F-3 eftersom jag gillar att arbeta med människor och speciellt med barn. De är så härliga i den åldern och det ska bli roligt att bli deras första lärare i grundskolan och lägga en god grund för dem i skolans värld.

Vad tycker du om utbildningen?

–Den är väl upplagd och innehåller många olika kurser som kopplar praktik med teori. Vi får jobba kreativt i många av ämnena och det är toppen! Vi har även goda kontakter med våra övningsskolor och det gör att VFU-perioderna* fungerar väldigt bra. Det är väldigt kul att få komma ut till elever och handledare och undervisa.

Hur är det att läsa på högskola?

–Stundtals kan det kännas som att det är mycket man ska göra. Men så länge man planerar sin tid väl och gör det man ska göra har man en stor del fritid under studietiden, vilket jag uppskattar.

Hur är studentlivet i Halmstad?

–Det finns ett aktivt studentliv, dels med olika aktiviteter som bland andra Studentkåren organiserar och dels med en fin stadskärna med många fik och uteställen. Det beror lite på vad man gillar, jag själv föredrar en god fika!

Har du något tips till blivande studenter?

–Var med och påverka genom att vara aktiv i exempelvis programråd och studentföreningar. Sist men inte minst njut av din studietid och gör det bästa av den!

*VFU står för verksamhetsförlagd utbildning

 

Vi får jobba kreativt i många av ämnena och det är toppen!

Carina Peterson

Namn: Carina Petersson

Utbildning: Grundlärarutbildning (åk F-3)

Hemort: Helsingborg, flyttade till Halmstad för fyra år sedan i samband med studierna

Intressen: Umgås med familj och vänner, husdjuren (huskatten, dvärghamstern och dvärgtaxen), motionera, vara ute i skog och natur, läsa böcker och fika.

Gör om tio år: Arbetar som lågstadielärare på någon skola i Halmstad eller så har jag vidareutbildat mig till speciallärare och arbetar i någon mindre elevgrupp på någon skola här.

Sidan uppdaterad 2018-04-04