Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

magnus kombinerade studier med elitkarriär

Magnus Persson, nyutexaminerad från lärarutbildningen vid Högskolan
i Halmstad, gör sig nu redo för flytt till Gummersbach, Tyskland. Där ska han dock inte arbeta som lärare – utan i stället som handbollsproffs!

Varför blev det just Högskolan i Halmstad?

– Jag visste att Halmstad har en bra lärarutbildning och dessutom hade jag kontrakt med handbollsklubben Drott när jag sökte in, så då kändes Högskolan mycket passande. Mitt mål var att ha utbildningen klar innan jag blev proffs för att ha något att falla tillbaka på när idrottskarriären är slut.

Hur var det att kombinera studier med en elitkarriär?

– Periodvis var det väldigt intensivt och studierna kom ibland i kläm då jag alltid prioriterade handbollen. Men eftersom jag var öppen med det hela tiden så var lärarna förstående och jag kunde komplettera tentor i efterhand. Jag tycker att det var bra att ha plugg upptill, eftersom det stundtals kunde flytta allt fokus från handbollen och jag fick komma ur ”handbollsbubblan”.

Vad var det bästa med att plugga på Högskolan?

– Jag fick alltid en väldigt bra känsla när jag kom till Högskolan. Det är ett gott gäng här: lärarna, de som arbetar i expeditionen och givetvis studenterna.

Har du någon nytta av studierna i din elitkarriär?

– Som lärare läser man mycket pedagogik och retorik, så jag tycker att jag har blivit bättre på att kommunicera. Genom plugget träffade jag nytt folk som gav mig nya perspektiv, vilket också gjorde att jag utvecklades som människa.

Hur ser dina planer ut framöver?

– Jag har nyss flyttat till Gummersbach, då jag har skrivit på ett treårskontrakt för det tyska Bundesligalaget här.  Så nu är mina planer att göra en så bra säsong som möjligt och samtidigt komma in i vardagen.

Har du några tips till blivande studenter som är i samma situation som du var i?

– A och O är att lära sig att planera och att ha självdisciplin. Var öppen med din situation så att klasskompisar och lärare förstår varför du ibland behöver göra saker i efterhand. Samt ifall du har kommit överens med en lärare att göra en komplettering en viss dag så är det viktigt att du faktiskt genomför den då!

HANNA OLSSON

Magnus Persson

Ålder: 24.       
Läst program: Lärarutbildningen, inriktning lek, rörelse och hälsa.
Position: Högernia.
Intressen: Fotboll, speciellt Arsenal och att umgås med kompisar.
Idrottsmerit: 2013 avgjorde han SM-finalen mot Kristianstad med sitt målskott med bara en sekund kvar av matchen.

Sidan uppdaterad 2018-09-21