Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Fem frågor till studenten Sara Reinodt

Sara Reinodt tycker att det är intressant med det naturvetenskapliga perspektivet av hälsa och träning. Hon drömmer om en framtid som forskare inom hälsoområdet, därför valde hon Biomedicin – inriktning fysisk träning.

Varför valde du att läsa på just detta program?
– Det naturvetenskapliga perspektivet på hälsa och träning är något som intresserar mig mycket. I min utbildning får jag studera kroppens processer på cellnivå, och får lära mig om hur de påverkas av faktorer som olika typer av träning, sjukdom, kost och stress.

Vad tycker du om din utbildning?
– Jag trivs bra och tycker att jag får en bred kunskapsbas att utgå ifrån för framtida arbete eller vidare studier. Utbildningen blandar teori med mycket praktiska övningar och laborationer – vilket jag tycker är bra!

Hur är det att läsa på högskola?
– Det är mycket mer självstudier än på gymnasiet vilket innebär mer frihet men också mer ansvar på en själv att hänga med i kurserna.

Hur är studentlivet i Halmstad?
– Det finns något för alla, oavsett om man vill vara aktiv för att ordna olika evenemang eller vara med som deltagare lite då och då på olika aktiviteter.

Har du något tips till blivande studenter?
– Hitta en studieteknik som fungerar för dig och planera dina dagar så att du hinner med både studier och välbehövlig fritid. Gå på föreläsningar och övningar även när det inte är obligatoriskt – det ger mycket mer än att bara läsa in kursmaterialet på egen hand!

Namn: Sara Reinodt
Utbildning: Biomedicin – inriktning fysisk träning
Hemort: Karlskrona
Intressen: Ridsport, träning, foto och matlagning
Gör om tio år: Drömmen är att forska inom hälsa

Sidan uppdaterad 2018-09-20