Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-02-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Student berättar

Namn: Tommy Ivarsson

Har läst: kandidat- och magisterprogrammet i Biomedicin – inriktning fysisk träning   

Gör i dag: driver företaget Umara AB ihop med fyra andra samt jobbar som personlig tränare på Peoples Training Sweden AB

Examensår: 2014

Bor: i Halmstad

Vad gör du i dag?

– Jag jobbar 75 procent som personlig tränare på träningsstudion Peoples Training. Jag jobbar även som account manager och produktutvecklare för Umara (Umarasports), ett företag som jag har varit med och startat upp och numera driver. Umaras grundprincip är att skapa marknadens bästa kost- och sporttillskott med en vetenskaplig uppbackning, prestationshöjande effekt och garanterat dopingfria.

Hur kan en vanlig dag se ut?

– Det finns inga vanliga dagar, men i snitt jobbar jag 20–25 timmar i veckan som personlig tränare, där arbetstiderna kan vara allt mellan klockan 7.00 och 20.00. Jag kontrollerar själv mina arbetstider så gott det går.

– När jag jobbar för Umara läser jag vetenskapliga artiklar, sammanställer forskning för att skapa nya produkter. Jag träffar även väldigt många idrottare då jag åker ut till idrottsklubbar och föreningar runt om i landet och föreläser om kosttillskott, prestation och återhämtning.

Vad har du gjort efter examen?

– Jag har jobbat som personlig tränare, föreläsare och utbildare på MF-gruppens hälsoutbildningar samt varit med och startat upp Umara.

Hur är ditt jobb som personlig tränare?

– Det är skitkul. Jag lär känna nya människor hela tiden och får nya utmaningar och nya mål som ska lösas varje vecka. Jag utvecklas själv som person hela tiden och lär mig nya saker varje dag.

Hur har det varit att starta eget?

– Att vara med och starta Umara har varit en lång men spännande process, vi har gjort några snedsteg på vägen men har lärt oss av dem. Företaget utvecklas hela tiden och växer så det knakar. Det har tagit lång tid att lägga en stabil grund med de värderingar som företaget vilar på – men nu när det är gjort så ligger allt fokus på att driva företaget spikrakt uppåt.

– Vi startade företaget med stöd av Chalmers Innovation, som är en företagsinkubator. Där har vi fått jättemycket hjälp, till exempel har vi haft vårt kontor där den första tiden. 

Hur var din utbildning?

– Det var en riktigt bra utbildning. Jag gick in som expert inom träning och kom ut som en väldigt ödmjuk men kunskapsrik människa. Du blir bra på att sålla agnarna från vetet och du blir lite mer kritisk till saker du läser, vilket är jättebra. Lärarna och kurserna har varit bra och hela upplägget på utbildningen är väl genomtänkt vilket märks under tiden man läser.

Hur har du haft nytta av din utbildning?

– Den gav mig jobb redan under studierna och utöver det så kan jag ju direkt säga att den här utbildningen aldrig är bortkastad. Är det något som du kommer ha med dig resten av ditt liv så är det din kropp, att då har djup akademisk kunskap om hur du tar hand om den och får dig själv att må bra kan omöjligtvis vara dåligt. Inom utbildningen lär du för livet, vilket är oerhört inspirerande och roligt. Sen är det en bonus att du med rätt driv kan vara med och påverka elitidrottare och deras prestation på ett eller annat vis.

Har du några tips till nya studenter?

– Gå in med inställningen att allt du lär dig kommer vara en lärdom för livet, sug åt dig så mycket kunskap du bara kan. Läs inget för att du måste, läs för att det är något viktigt och givande. Du får möjlighet att hjälpa så många människor framöver. Att kunna ge livsglädje till andra människor genom ökad fysisk aktivitet och en sund kosthållning är oerhört roligt.


Sidan uppdaterad 2018-02-21