Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Fem frågor till studenten Pontus Dejenfelt

Pontus Dejenfelt vill i framtiden vara med och bidra till att skydda vår planets biologiska mångfald. Därför valde han programmet Naturvård och artmångfald.

Varför valde du att läsa på just detta program?
– Jag har ett stort naturintresse sen många år och såg detta som min chans att bidra till att skydda vår planets biologiska mångfald. Just artkunskap gillar jag mycket och det sa sig ju självt när jag hörde talas om programmet. Halmstad är en lagom stor stad med natur aldrig särskilt långt borta, dessutom fanns inte denna utbildning på annan ort i landet. Det kändes som ett självklart val!

Vad tycker du om din utbildning?
– Jag tycker att den har ett varierat och spännande kursutbud, vilket har stärkt mina kunskaper och gjort mig säker på att jag har valt rätt ämne. Jag känner att det är en utbildning som ligger rätt i tiden då vi behöver satsa på naturvård och bevarande av biologisk mångfald i dagens samhälle. Särskilt roligt med utbildningen enligt mig är att vi får chansen till utlandsstudier och praktik på området om man vill göra detta.

Hur är det att läsa på högskola?
– Roligt och utvecklande! Jag har mycket frihet i mina studier samtidigt som jag också har hela ansvaret för dem. Förutom klassiska föreläsningar så har vi också seminarier, workshops, grupparbeten och ibland studiebesök utanför Högskolan. Trevlig och avslappnad studiemiljö i princip var du än beger dig på campus, inte minst på högskolebiblioteket.

Hur är studentlivet i Halmstad?
– Jag skulle nog säga rikt och inbjudande. I Halmstad finns en variation av både människor och aktiviteter som inte lämnar någon oberörd. Oavsett om man gillar träning, friluftsliv, shopping, äta ute, festa eller annat, så tror jag att Halmstad uppfyller de flesta önskemålen man som student har.

Har du något tips till blivande studenter?
– Delta på nollningen! Då får du en bra inkörsport i Halmstad och vid Högskolan; du lär dig hitta, får kompisar tidigt, tips var du hittar studielitteratur etc. Ett stort plus är att du också får vara med om massor av skoj! Bra start på studietiden med andra ord!

Namn: Pontus Dejenfelt
Utbildning: Naturvård och artmångfald
Hemort: Varberg
Intressen: Fågelskådning och träning
Gör om tio år: Jobbar som naturguide eller egenföretagande artexpert och inventerare. Chansen finns att jag också forskar om fåglar.

Sidan uppdaterad 2018-09-20