Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studenten Frida Andersén berättar

Hallå där Frida Andersén, du håller på med fälttävlan och läser första året på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv.

Hur går det att kombinera din elitidrottssatsning med studier?

– Det fungerar jättebra! Allt vi läser kan jag använda i vardagen och tillämpa på min idrott. Med denna utbildning får jag dessutom vidare kompetens än vad många andra i min bransch har.

I klassen är det idrottare vilka representerar sex olika sporter. Hur tycker du att det fungerar?

– Det är jättekul att det är mixat. Det är spännande att höra vilket upplägg andra idrotter har. På så vis lär vi oss mycket av varandra. Man omges av atleter som är i samma situation som en själv, fast inte som konkurrenter. Vi får andra perspektiv på saker.

Hur hinner du med både högskolan och din elitidrottssatsning?

– Det är väldigt flexibelt på Högskolan. Exempelvis har vi möjlighet att flytta fram inlämningsdatum för uppsatser eller tentor ifall det krockar med vår idrott. För min egen del går jag upp klockan 7 varje morgon, åker till stallet och tränar hela förmiddagen där. På eftermiddagen ägnar jag mig åt skolan och plugg. Det gäller att planera och skaffa sig bra rutiner.

Hur ser din idrottssatsning ut just nu?

– Jag är en av tio som har kvalat till OS i sommar. Det är dock bara fem som tas ut och får åka. Min förhoppning är att jag presterar så bra på de tre sista tävlingarna att förbundskaptenen väljer ut mig till OS.

Vilka är dina bästa tips för att hinna med allt du vill göra?

– Planera ordentligt, vara strukturerad och inte skjuta upp saker.

Frida Andersén tävlar i fälttävlan

Det gäller att planera ordentligt, vara strukturerad och inte skjuta upp saker.

Namn: Frida Andersén
Ålder: 25 år
Hemort: Hofors
Elitidrott: Fälttävlan
Antal hästar: Tre

Sidan uppdaterad 2018-09-20