Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-03-01. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Fem frågor till studenten Dennis Bengtsson 

– Det finns mycket jag skulle vilja prova på att jobba med i framtiden. Men jag funderar på att söka vidareutbildning inom folkhälsovetenskap eller projektledning. Jag vill gärna jobba med hälsofrågor eller i projekt för att främja hälsa, säger Dennis Bengtsson, student på programmet psykologi – inriktning idrott och motion.

Dennis Bengtsson, student på programmet Psykologi – inriktning idrott och motion.

Varför valde du att läsa det här programmet?
– Jag började arbeta direkt efter gymnasiet, men insåg ganska tidigt att jag ville skaffa mig en högskoleutbildning. Anledningen till att jag valde just detta program är för att jag har ett stort intresse för både idrott och motion. Eftersom jag också är intresserad av psykologi så passar den här utbildningen bra.

Vad tycker du om din utbildning?
– Jag tycker att den är väldigt intressant, och bred – vi läser både allmän psykologi, idrottspsykologi och motionspsykologi. För mig är detta helt rätt utbildning. Det är också bra att utbildningen har både teoretiska och praktiska moment.

Hur är det att läsa på högskola?
– Det är utmanande samtidigt som det är roligt. Det kräver disciplin och att man som student planerar sina studier.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?
– Den är utan tvekan bra. Det finns många sätt att engagera sig i studentlivet genom olika kårorgan, föreningar eller event. För att knyta kontakter är nollningen utan tvekan det bästa och roligaste eventet.

Har du något tips till blivande studenter?
– Disciplin och struktur är bra nycklar för att lyckas med studierna. Utöver studierna är det även superviktigt att ha kul och knyta många nya kontakter!

– Disciplin och struktur är bra nycklar för att lyckas med studierna. Utöver studierna är det även superviktigt att ha kul och knyta många nya kontakter!


Namn: Dennis Bengtsson
Utbildning
: Psykologi – inriktning idrott och motion

Sidan uppdaterad 2018-03-01