Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

fem frågor till studenten Markus Enoksson

– I framtiden vill jag arbeta med att hjälpa idrottare till en hållbar karriär både på och utanför idrottsarenan, säger Markus Enoksson, student på programmet Psykologi – inriktning idrott och motion.

Markus Enoksson, student på programmet Psykologi – inriktning idrott och motion.

Varför valde du att läsa det här programmet?
– Jag har själv satsat på en professionell idrottskarriär och känner till många av de olika utmaningar som idrottare ställs inför. Jag valde att läsa idrottspsykologi för att i framtiden hjälpa idrottare till en hållbar karriär både på och utanför idrottsarenan. Dessutom är det intressant med folkhälsa och att hjälpa människor till en hälsosammare livsstil. Jag har läst idrottsvetenskap på högskolan i Halmstad tidigare och det var självklart för mig att bygga vidare på min utbildning här i Halmstad.

Vad tycker du om din utbildning?
– Såhär långt känns det jättebra. Utbildningen har hittills haft ett innehåll som jag förväntade mig. Den kanske bästa lärdomen hittills är att jag inser att ju mer jag lär mig desto mer förstår jag hur lite jag vet. Vid första tanken på idrottspsykologi så tror jag många tänker på att en idrottare eller ett lag ska prestera inom just sin idrott när det väl gäller. Men idrottspsykologi är så mycket bredare än så. Det förekommer en kombination av grupparbeten, seminarium, egna arbeten och tentor vilket är en skön variation!

Hur är det att läsa på högskola?
– Jag trivs jättebra här. Här är väldigt många duktiga och trevliga studenter och lärare. Vi har bra utrymmen för att plugga – jag har till exempel nyttjat nya Health Lab väldigt mycket. På campus finns tillgång till allt man behöver.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?
– Halmstad är en bra studentstad. Det blir lite kallt och grått på vintern men vår, sommar och höst är fantastiskt i Halmstad. Verkligen en sommarstad!

Har du något tips till blivande studenter?
– Ha framförhållning och var förberedd på mycket eget ansvar för dina studier.

– Vi har en kombination av grupparbeten, seminarium, egna arbeten och tentor vilket är en skön variation!

Namn: Markus Enoksson
Utbildning
: Psykologi – inriktning idrott och motion
Hemort: Halmstad
Intressen: Träning, golf och psykologi
Gör om tio år: Arbetar som beteendevetare, idrottspsykologisk rådgivare och personlig tränare

Sidan uppdaterad 2018-09-20