Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-03-28. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Fem frågor till studenten Joakim Johansson

Varför valde du att läsa Samhällsanalys och kommunikation?

– Jag är intresserad av statsvetenskap och började läsa det för cirka tio år sedan i Göteborg, men det passade inte så bra just då. Nu passar det bättre och fick jag se detta programmet som är inriktad på samhällsanalys och kommunikation vilket jag också är intresserad av. Det känns som att denna utbildningen ger mig allt i ett.

Vad tycker du om utbildningen?

– Jag läser mitt första år och utbildningen har varit väldigt intressant än så länge. Kommunikationsmomenten av utbildningen är jag positivt överraskad av, vilket var roligare och intressantare än förväntat. Föreläsningar gillar jag, speciellt med de engagerade lärare som vi har på programmet. Så det är något jag gärna haft lite fler av.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är jätteroligt att läsa på högskola, jag vill inte fokusera på ålder men när man är dubbelt så gammal som sina studiekamrater så är det en helt fantastisk miljö. Det är väldigt roligt att vara med unga människor och högskolemiljö är perfekt för mig.

– Jag läste statsvetenskap i Göteborg för ungefär tio år sedan, men det blev ett långt uppehåll när jag fick ett jobberbjudande jag inte kunde säga nej till. Nu var det läge att plugga igen och jag rekommenderar alla att någon gång studera på högskola.

Hur är studentlivet i Halmstad?

– Jag ska erkänna att jag inte tar del av det, jag har familj och barn så det är svårt att kombinera.

Har du något tips till blivande studenter?

– Jag tror att det är bra om du är förberedd på att det är väldigt mycket läsning. Det är ett tag sedan jag gick på gymnasiet, men det är viktigt att tänka på att kraven är högre på högskolan. Nivå höjs och kraven när det gäller referenser och det rent språkliga. Du måste vara förberedd att det är en högre nivå. Det blir en hel del planering när man har barn, det kommer man inte från. Men vi två vuxna hemma så det är egentligen inga problem.

Text och bild: JÖRGEN SELIEN

Det känns som att denna utbildningen ger mig allt i ett.

Joakim Johansson

Namn: Joakim Johansson

Utbildning: Samhällsanalys och kommunikation

Hemort: Falkenberg

Intressen: Mest är jag med min familj, men när jag har tid tränar jag gärna löpning och har tidigare varit elitlöpare

Gör om 10 år: Hade du frågat för tio år sedan hade jag nog svarat utrikesminister. Men förhoppningen med utbildningen är jag ska få ett jobb som är utvecklande.

Sidan uppdaterad 2018-03-28