Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-09-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

framtidens välfärd behöver dig! Antar du utmaningen?

En av de största utmaningarna inför framtiden är att öka människors hälsa och välfärd – utan att det egentligen får kosta mer än i dag. Lösningen på den ekvationen stavas innovation och utveckling – det vill säga nya produkter och nya tjänster. Vill du vara med och utveckla sådana hälsoinnovationer för framtiden? Då ska du definitivt hoppa på vårt nya tema hälsoinnovation.

Framtidens hälsoinnovationer kräver en kombination av kompetens från olika områden: teknik, ekonomi, vård, hälsa, kommunikation, juridik, etik, pedagogik och biomekanik – för att nämna några. Den gemensamma nämnaren är hälsoinnovation. Det är därför som vi har skapat detta nya innovativa tema, både till form och innehåll. Genom att komplettera din grundutbildning med detta tvärvetenskapliga tema ger du din utbildning en unik spets.

Utbildningen sker i nära samverkan mellan forskning, undervisning och intressenter utanför Högskolan, såsom företag, hälso- och sjukvårdssektorn, användare och brukare. Det ger dig ett nätverk för såväl bollplank och stöd under studietiden, som goda kontakter inför ditt framtida yrkesliv. Här är Hälsoteknikcentrum Halland ett nav, en kreativ miljö där kompetenser från olika områden möts och där också labb med den senaste tekniska utrustningen finns. På Högskolan finns även flera labb med den senaste tekniska utrustningen, till exempel Digitalt laborativt centrum. Är du den entreprenöriella typen kan du dessutom redan under studietiden testa om din idé bär i Högskolans studentinkubator – High Five Student.

Sidan uppdaterad 2018-09-20