Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2019-02-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studentladok

Studentladok använder du för att bland annat kan se dina resultat och anmäla dig till tentamen. När du loggar in i Studentladok första gången är det viktigt att du kontrollerar dina kontaktuppgifter annars riskerar du att missa viktig information.

Börja med att kontrollera så att din e-postadress stämmer. Ange den adress som du vill att Högskolan kontaktar dig via och som du säkert kollar regelbundet. Dina kontaktuppgifter finns under ”Mina uppgifter” i Studentladok. För att till exempel ändra e-postadress klickar du på ”Ändra kontaktvägar” och fyller i rätt adress. Glöm inte att spara.

Detta kan du göra i Studentladok:

Logga in i Studentladok

Du loggar in i Studentladok på student.ladok.selänk till annan webbplats. Klicka på ”Välj lärosäte för inloggning” och välj Halmstad University i listan av lärosäten som kommer upp. Klicka sedan på ”Proceed to login”. Där loggar du in med ditt studentkonto. Titta gärna på vår introduktionsvideo om Studentladok ovan.

Kan du inte välja Högskolan i Halmstad / Halmstad University när du ska logga in? Det kan bero på att du har loggat in i Ladok på ett annat lärosäte tidigare. Prova att gå till https://md.nordu.net/resetlänk till annan webbplats och välj sedan ”Yes, Clear my Settings” för att ta bort ditt val att alltid logga in med det andra lärosätet. När du sedan ska logga in i Halmstads Studentladok och klickar på ”Välj lärosäte för inloggning” ska du få fram listan med lärosäten och där kunna hitta Halmstad.

 

Registrera dig på dina kurser

Du registrerar dig i Studentladok innan kursen börjar. Registreringen öppnar på måndagen veckan före upprop/kursstart och stänger drygt en vecka senare. I Studentladok kan du se exakt hur länge din registrering är öppen. Tänk på att du måste registrera dig på varje ny kurs som du ska läsa under hela din studietid, även om du läser inom ett program. Se vår instruktionsfilm (Introduktion av Ladok) ovan om du vill se hur du gör.

Så här registrerar du dig

  1. Logga in i Studentladok på student.ladok.selänk till annan webbplats. Använd de inloggningsuppgifter som du har fått genom ditt studentkonto.
  2. Under rubriken ”Kommande” på startsidan i Studentladok hittar du dina kommande kurser. Registrera dig på de kurser du ska läsa.

Om du inte får upp några utbildningar i Studentladok som du kan registrera dig på eller om du har övriga frågor, kontakta Servicecenter.

Anmäl dig till tentamen

Du måste alltid anmäla dig till en tenta för att få skriva den. Vårens alla anmälningstider hittar du på hh.se/tenta. Följ stegen om hur du anmäler dig eller se vår instruktionsfilm nedan.

Så här anmäler du dig till tenta

  1. När en tentaanmälan är öppen finns en länk till anmälan vid respektive kurs under rubriken ”Aktuella” på startsidan i Studentladok, alternativt under rubriken ”Oavslutade” om kursen inte pågår just nu.
  2. Klicka på länken ”Anmälan till xx är öppen”. Den kommande tentan finns i listan med alla dina examinationer och är markerad i gult. Dubbelkolla så att du väljer rätt tenta om det finns flera gula anmälningsfält i listan. Skrolla ned om tentan inte är synlig.
  3. Kryssa i ”Jag vill anmäla mig” och klicka sedan på knappen ”Anmäl”. En grön ruta med texten ”Du är nu anmäld” visas.

Om du är osäker på om du har anmält dig kan du klicka in dig på den aktuella kursen från startsidan i Studentladok och välja fliken ”Resultat” för att komma tillbaka till listan med dina examinationer. Där står det om du är anmäld.

Ansök om examensbevis

Du ansöker om examensbevis i Studentladok genom att följa stegen under rubriken ”Examen och bevis” i Studentladok. Du kan också titta på vår instruktionsvideo nedan för att se hur du gör.

Om du vill ta med kurser från andra svenska lärosäten i din examensansökan men inte kan välja dessa i Studentladok när du ansöker om examensbevis, måste du själv skriva dit kurserna. Skriv kursernas namn och poäng i fältet ”Meddelande (till handläggare)” i steg 3 när du ansöker om examensbevis i Studentladok. Högskolans examenshandläggare kan se alla dina poäng och lägger sedan till kurserna i din ansökan.

Planerade stängningar av Studentladok (pga uppgradering)

  • Varje natt, kl. 01.00–03.00
  • 5 februari, klockan 4.00–7.00
  • 14 februari, klockan 5.30–8.00
  • 28 februari, klockan 5.30–8.00
Sidan uppdaterad 2019-02-04