Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-11-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studentladok

Mellan den 30 november och 10 december uppgraderar Högskolan både sitt system för studiedokumentation (Ladok) samt lärplattformen Blackboard och i samband med det byts studentportalen ut. Här kan du läsa om vad som händer och hur det blir sedan.

Från och med den 11 december ska du logga in i det nya systemet Studentladok (i stället för studentportalen) när du vill registrera dig, se dina resultat, anmäla dig till tenta, hämta studieintyg eller ansöka om examensbevis.

Viktiga datum

6–26 november: Anmälan till ALLA tentor i december är öppen.

30 november: Studentportalen stängs.

30 november–10 december: Du kan inte längre logga in i studentportalen. Du kan inte se dina resultat, anmäla dig till tenta, skriva ut intyg eller ansöka om examensbevis till exempel. Du kan inte heller se ditt personliga schema i portalen. Gå i stället till hh.se/schema för att söka ut ditt schema.

11 december: Studentladok öppnar och du får tillgång till alla studentportalens funktioner igen, fast i Studentladok.

Studentportalen stängs 30 november

Studentportalen stängs den 30 november och därefter kan du inte längre logga in. Under perioden 30 november–10 december kan du inte registrera dig, se dina resultat, anmäla dig till tenta, hämta studieintyg eller ansöka om examensbevis. Dessa funktioner kommer att vara stängda tillfälligt. Observera att lärare och administratörer inte heller kommer åt funktionerna.

Blackboard stängs inte

Blackboard uppdateras successivt och stängs inte under den här perioden. När allt är klart hittar du ditt personliga schema, kurs- och utbildningsplaner och övningstentor i Blackboard – utöver allt som redan finns där. Lagom till vårterminsstarten, den 15 januari, får Blackboard ny design och blir mer mobilanpassad. Men när du vill plugga i Blackboard kommer det även efter uppdateringen att vara enklare att använda dator i stället för mobil/surfplatta.

Ändrade tider för tentaanmälan

Du som har tenta i december måste anmäla dig mellan den 6 november och 26 november. Anmäl dig som vanligt i studentportalen – oavsett när i december du har din tenta.

OBS! På hh.se/schema under ”Schema för tentamen” kan du se vilken lokal du ska vara i. Schemat i studentportalen kommer inte att vara tillgängligt.

Även du som har tenta i januari 2018 berörs av de ändrade tiderna, men du kan inte anmäla dig än. Läs mer på länken nedan.

Då stänger anmälan till tentor i december och januari.

Logga in i Studentladok

Den 11 december planerar Högskolan att öppna Studentladok. Du loggar in med samma användarnamn och lösenord som i studentportalen. Mer information om exakt hur du gör för att logga in kommer senare.

Informationen på den här sidan uppdateras löpande och kan komma att ändras. Titta gärna in här med jämna mellanrum så att du inte missar viktig information. Använd länken hh.se/studentladok för att enkelt hitta hit.

Sidan uppdaterad 2017-11-20