Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2019-01-14. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Studentladok

Studentladok använder du för att bland annat kan se dina resultat och anmäla dig till tentamen. När du loggar in i Studentladok första gången är det viktigt att du kontrollerar dina kontaktuppgifter annars riskerar du att missa viktig information.

Börja med att kontrollera så att din e-postadress stämmer. Ange den adress som du vill att Högskolan kontaktar dig via och som du säkert kollar regelbundet. Dina kontaktuppgifter finns under ”Mina uppgifter” i Studentladok. För att till exempel ändra e-postadress klickar du på ”Ändra kontaktvägar” och fyller i rätt adress. Glöm inte att spara.

Detta kan du göra i Studentladok:

Logga in i Studentladok

Du loggar in i Studentladok på student.ladok.selänk till annan webbplats. Klicka på ”Välj lärosäte för inloggning” och välj Halmstad University i listan av lärosäten som kommer upp. Klicka sedan på ”Proceed to login”. Där loggar du in med ditt studentkonto.

 

Kan du inte välja Högskolan i Halmstad / Halmstad University när du ska logga in? Det kan bero på att du har loggat in i Ladok på ett annat lärosäte tidigare. Prova att gå till https://md.nordu.net/resetlänk till annan webbplats och välj sedan ”Yes, Clear my Settings” för att ta bort ditt val att alltid logga in med det andra lärosätet. När du sedan ska logga in i Halmstads Studentladok och klickar på ”Välj lärosäte för inloggning” ska du få fram listan med lärosäten och där kunna hitta Halmstad.

Anmäl dig till tentamen

Du måste alltid anmäla dig till en tenta för att få skriva den. Höstens alla anmälningstider hittar du på hh.se/tenta.

Anmälan till tentamen i en pågående kurs

Om du vill anmäla dig till en tenta i en kurs som pågår just nu hittar du länken till anmälan direkt på startsidan i Studentladok.

 1. När en tentaanmälan är öppen syns den som en länk vid respektive kurs under rubriken ”Aktuella” på startsidan i Studentladok. Klicka på länken ”Anmälan till xx är öppen”.
 2. Här finns mer information om kursen och en lista med alla dina examinationer och resultat i den kursen. Den kommande tentan finns också i listan och är markerad i gult. Skrolla ned i listan om tentan inte är synlig.
 3. Kolla så att du har hittat rätt tenta. Kryssa i ”Jag vill anmäla mig” och klicka på knappen ”Anmäl”. Du är nu anmäld till tentan.

Anmälan till omtentamen/tentamen i en kurs som inte pågår nu

Om du vill anmäla dig till en omtenta eller en tenta i en kurs som inte pågår just nu måste du först klicka in på rätt kurs för att hitta din anmälan.

 1. Gå till rubriken ”Oavslutade” på startsidan i Studentladok. Där listas dina oavslutade kurser. Leta upp den kurs som du ska tentera i och klicka på den. (Om du inte vet vilken kurs du har tenta i kan du söka efter kommande tentor i schema för tentamen.)
 2. På sidan för kursen du nyss klickade på finns mer information om kursen samt två flikar, ”Resultat” och ”Deltagande på kursen”. Klicka på ”Resultat”.
 3. Här finns en lista med alla dina examinationer och resultat. Den kommande tentan finns också i listan och är markerad i gult. Skrolla ned i listan om tentan inte är synlig.
 4. Kolla så att du har hittat rätt tenta. Kryssa i ”Jag vill anmäla mig” och klicka på knappen ”Anmäl”. Du är nu anmäld till tentan.

Om du inte vet om du har anmält dig till en tenta kan du klicka dig in på den aktuella kursen från startsidan i Studentladok och välja fliken ”Resultat”. I listan med dina examinationer och resultat i den kursen finns även din kommande tenta och där står det om du är anmäld.

Registrera dig på dina kurser

Du registrerar dig i Studentladok innan kursen börjar. Registreringen öppnar på måndagen veckan före uppropet och stänger drygt en vecka senare. I Studentladok kan du se exakt hur länge din registrering är öppen.

Tänk på att du måste registrera dig på varje ny kurs som du ska läsa under hela din studietid, även om du läser inom ett program.

1. Logga in i Studentladok

Du loggar in på student.ladok.selänk till annan webbplats. Använd de inloggningsuppgifter som du har fått genom ditt studentkonto.

2. Titta under rubriken ”Kommande” på startsidan i Studentladok

Leta upp den kurs du vill registrera dig på. Där ser du mellan vilka datum registreringen är öppen. Klicka på knappen ”Registrera”. Du är nu registrerad på din utbildning.

Om du inte får upp några utbildningar i Studentladok som du kan registrera dig på eller om du har övriga frågor, kontakta Servicecenter.

Ansök om examensbevis

Du ansöker om examensbevis i Studentladok genom att följa stegen under rubriken ”Examen och bevis”.

Om du vill ta med kurser från andra svenska lärosäten i din examensansökan men inte kan välja dessa i Studentladok när du ansöker om examensbevis, måste du själv skriva dit kurserna. Skriv kursernas namn och poäng i fältet ”Meddelande (till handläggare)” i steg 3 när du ansöker om examensbevis i Studentladok. Högskolans examenshandläggare kan se alla dina poäng och lägger sedan till kurserna i din ansökan.

Planerade stängningar av Studentladok (pga uppgradering)

 • Varje natt, kl. 01.00–03.00
 • 15 januari, klockan 7.00–8.00
 • 31 januari, klockan 5.30–8.00
 • 14 februari, klockan 5.30–8.00
 • 28 februari, klockan 5.30–8.00
Sidan uppdaterad 2019-01-14