Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-10-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

5. Efter utlandsstudierna

Ansök om tillgodoräknande

Vid hemkomsten efter dina utlandsstudier skall du fylla i en ansökan om tillgodoräknande. På blanketten fyller du i de kurser du tagit, vilken termin det gäller, antal utländska poäng och antal högskolepoäng. Skriv på, bifoga betyget från det utländska universitetet samt ditt Learning Agreement och lämna allt till Servicecenter. Servicecenter ser till att din ansökan diarieförs samt att den kommer till din akademi för handläggning.

Vi rekommenderar att du skickar in ansökan så snart som möjligt, eftersom arbetsbelastningen på akademin är stor vid terminsslut och beslutet skall godkännas av flera olika instanser innan det blir inlagt. Vi rekommenderar även att du håller kontakt med det utländska universitetet och ser till att du får dina betyg så snabbt som möjligt.

Ansökan om tillgodoräknande av utlandsstudierPDF (pdf, 119.5 kB)

Tillgodoräknandeordningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spara dina utländska betyg

Efter genomgång av ansökan av studierektor och beslut av akademichef läggs beslutet in i Ladok. Därefter skickas en kopia av beslutet hem till dig. Spara alltid det utländska betyget, eftersom det är ett bra komplement till det svenska betyget. I Ladok syns enbart antalet poäng per kurs utomlands, inte betygsgraden.

Berätta om dina studier! Högskolan vill gärna höra hur du har haft det. Glöm inte att skicka in din reserapport!

Sidan uppdaterad 2018-10-11