Forskning för innovation
Forskning för innovation vid Högskolan i Halmstad är fokuserat kring profilområdena Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen. De grundar sig i tre starka forskarutbildningsområden: informationsteknologi, innovationsvetenskap samt hälsa och livsstil.
Forskning för innovation är en så kallad KK-miljö som innebär ett tioårigt avtal med KK-stiftelsen. Centralt i alla forskningsprojekt som bedrivs inom ramen för Forskning för innovation är samarbetet med näringslivet, så kallad samproduktion. Samproduktion innebär i regel att företag som bedriver forskningsprojekt tillsammans med Högskolans forskare också står för delar av finansieringen i projektet.
KK-miljön Forskning för innovation bygger på forskarutbildningsområdena informationsteknologi, innovationsvetenskap samt hälsa och livsstil. Det är inom dessa tre områden som Högskolan har sina master- och forskarutbildningsrättigheter. De övergripande profilområdena Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen knyter samman flera forskningsinriktningar.

Organisation och ledning
Advisory Board
Advisory Board är under ombildning.
Ledningsråd
- Stephen Hwang, rektor
- Thorsteinn Rögnvaldsson, programchef
- Anders Nelson, vicerektor
- Max Lundberg, programkoordinator
Ledningsgrupp
- Thorsteinn Rögnvaldsson, programchef och ordförande
- Magnus Holmén, forskningsledare CIEL
- Claes Malmberg, forskningsledare CLKS
- Andreas Ivarsson, forskningsledare CVHI
- Slawomir Nowaczyk, forskningsledare EIS
- Bengt-Göran Rosén, forskningsledare RLAS
- Jens Nygren, programchef Hälsoinnovation
- Magnus Jonsson, programchef Smarta städer och samhällen
- Max Lundberg, programkoordinator
- Christel Sjunnesson, forskningsstödskoordinator
Vad är en KK-miljö?
Högskolan i Halmstad är ett av fem lärosäten i landet som kvalificerat sig för att bli utnämnd till så kallad KK-miljö av Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen. De andra KK-miljöerna är Högskolan i Skövde, Mittuniversitetet, Högskolan Väst och Jönköping University. I ett tioårigt avtal som löper till och med år 2021, ger stiftelsen stöd till forskningsinsatser som successivt utvecklar ett alltmer profilerat lärosäte, med högsta kvalitet, tydlig positionering och med verksamhet som har stark relevans för utvecklingen av näringsliv och samhälle. Förtroendet vilar på tydliga mål, genomtänkt strategi och ett kvalitetsdrivande arbetssätt. För att spegla Högskolans profil har KK-miljön fått namnet Forskning för innovation.
Högskolan i Halmstads KK-miljö Forskning för innovation invigdes i april 2012.