Fler förstahandssökande till Högskolan

Anmälan till höstens program och kurser stängde i måndags och enligt Universitets- och högskolerådet (UHR) har totalt 360 189 personer sökt till högskolestudier i landet. För Högskolan i Halmstad visar statistiken på fler förstahandssökande, och att de nystartade programmen har fallit väl ut och lockat många sökande.

En positiv utveckling för Högskolan i år är att antalet förstahandssökande har ökat, och Högskolan är ett av 18 lärosäten i landet som ökar vad gäller förstahandsansökningar. Ökningen är hela sju procent när det gäller programansökningar.

– Det är kul att så många väljer oss i första hand. Det är ju en indikator på att vi är ett attraktivt lärosäte och att folk uppskattar oss, säger Niclas Rosander, ansvarig för studentrekrytering på Högskolan i Halmstad.

Fyra glada studenter sitter i skräddarställning på gräset i solen. I bakgrunden ses en stor glasvägg. Foto.

Ansökningsstatistiken visar en positiv utveckling för Högskolan i Halmstad. Antalet sökande som i första hand vill studera på Högskolan har ökat jämfört med förra året.

Nya program lockar

Av de nya program Högskolan erbjuder i år är flera populära bland de sökande. Miljö, innovation och hållbarhet är det program av de nya som har flest ansökningar, 235 totalt, varav 42 i första hand. Även Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa har visat sig vara ett populärt program bland dem som har sökt.

– Det är kul att det har gått så bra. Det är alltid nervöst när det är ett nytt program, så vi är jätteglada, säger Matts Skagshöj, programansvarig för Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa, som har fått 225 ansökningar, varav 37 i första hand.

De populäraste utbildningarna vid Högskolan i Halmstad

  • Sjuksköterskeprogrammet: 1 758 ansökningar varav 314 förstahandssökande
  • Civilekonomprogrammet: 1 225 ansökningar varav 189 förstahandssökande
  • Ekonomprogrammet: 984 ansökningar varav 98 förstahandssökande
  • Bygg- och fastighetsekonomprogrammet: 614 ansökningar varav 118 förstahandssökande
  • IT-forensik och informationssäkerhet: 577 ansökningar varav 174 förstahandssökande

Det finns också flera utbildningar som fortsätter en positiv trend med ett tydligt ökat antal förstahandssökande, till exempel Psykologi – inriktning idrott och motion, Civilingenjör i datateknik, Biomedicin – inriktning träningsfysiologi och Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU).

Publicerad

2019-04-17

kontakt

Dela