Högskolan och studentkåren går för allas lika värde

Lördagen den 8 juni anordnas Halmstad City Pride 2019 med prideparad. Högskolan i Halmstad deltar tillsammans med Halmstad Studentkår precis som tidigare år och både studenter och personal är välkomna att gå med i paraden.

Paraden startar klockan 15 och går genom staden för att återkomma till parken cirka klockan 16. Samling sker från klockan 14 längs med Kastanjeallén (vid Hallands konstmuseum) – titta efter Högskolans banderoll ”Lika villkor är schyssta villkor”! Det krävs ingen anmälan för att gå med, det är bara att ansluta.

Under dagen händer det också mycket i Pride Park, som är belägen i Norre katts park och håller öppet mellan klockan 12 och 18. Där mixas HBTQ-information med musik, mat och färgsprakande regnbågsaktiviteter och inte minst massor av intressanta utställare. Halmstad City Pride anordnas av RFSL Halland.

Viktiga frågor för Högskolan

Högskolan i Halmstad arbetar aktivt med lika villkor och HBTQ-frågor. Många avdelningar och verksamheter inom Högskolan är HBTQ-diplomerade och under året har Studenthälsan anordnat flera lunchdialoger med HBTQ-personer samt en föreläsning inom temat.

Närbild på ett regnbågsfärgat paraply. Foto.

Publicerad

2019-06-03

kontakt

Dela

Kontakt