Vad har du i byxorna? – boken som har svar på alla dina frågor om transsexualitet

Sam Edlund tar examen från Utvecklingsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Halmstad i dagarna. Hens examensarbete har resulterat i en handbok för dig som är nyfiken på människor, och som vill lära dig mer om vad transhet innebär.

Hur ska man kunna få svar på alla frågor kring transhet? Vad är trans, kön, könsidentitet och sexualitet? Vad handlar transsexualitet egentligen om? I boken ”Vad har du i byxorna? ” svarar Sam Edlund, med utgångspunkt i sina egna erfarenheter som transperson, på de här frågorna och många fler. Sam Edlund visade upp sitt examensprojekt Utexpo, Högskolans årliga examensmässa, som hölls den 5–6 juni.  

En person i färgglad skjorta pratar med någon. En prideflagga i bakgrunden. Foto.

Sam Edlund tar examen från Utvecklingsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Halmstad i dagarna.

­– Jag började min transresa genom ett genuint intresse för människor och för sexualitet. Med tiden kom intresset att utvecklas, och idag brinner jag för frågor kring kön och identitet, berättar Sam Edlund.

Förenklad kommunikation

”Vad har du i byxorna?” är ett projekt som har som mål att göra det enklare för transpersoner och icke-transpersoner att kommunicera. Sam Edlund upplever att det är svårt att få de två grupperna att tala med varandra:

– Transpersoner har ofta blivit behandlade på tveksamma sätt tidigare, och kan därför vara oroliga i kontakten med icke-transpersoner. Som icke-trans kan det vara svårt att veta hur man ska prata med en transperson. Man kan vara osäker på vad man får säga och fråga och hur man ska interagera. Jag tror att lösningen på problemet är information. Fördomar kan ofta botas med kunskap, säger hen.

Sam Edlund har startat ett eget företag med utgångspunkt i sitt examensarbete. Planerna är att föreläsa, skriva och arrangera workshoppar kring transhet. Vill du komma i kontakt med hen? Skicka ett mejl till info@samedlund.se

Publicerad

2019-06-08

kontakt

Dela