Halmstadsstudenten Elin Larsson tävlar i student-OS i sommar!

Elin Larsson, student på Högskolan i Halmstad, kommer att representera Sverige i längdhopp på Sommaruniversiaden i Neapel, Italien, den 8–9 juli. Hon har klarat den internationella kvalgränsen på 5,95 meter genom att hoppa 6,18. 

”Det känns jätteroligt att få representera Sverige! Det är något alldeles speciellt att få ta på sig de blågula kläderna. Självklart är jag nervös, men det ska bli kul!”

Elin Larsson, lärarstudent

Ung kvinna står framför en löparbana och ler i solen. Foto.

Elin Larsson representerar Sverige i längdhopp på Universiaden i Neapel i sommar. Bild: Privat

– Det känns jätteroligt att få representera Sverige! Det är något alldeles speciellt att få ta på sig de blågula kläderna. Självklart är jag nervös, men det ska bli kul! säger Elin Larsson.

Att ha dubbla karriärer

Förutom att vara elitidrottare studerar Elin Grundlärarutbildningen F–3 på Högskolan i Halmstad och har precis avslutat sitt tredje år. Hon är riksidrottsstudent som får stöd från Högskolan för att kunna ha dubbla karriärer.

– Det är tufft att ha dubbla jobb, men i och med att Högskolan är ett Riksidrottsuniversitet är det skönt att få en förståelse från lärare att jag inte alltid kan närvara när det exempelvis är SM eller ett träningsläger. Jag missar aldrig ett tentatillfälle, jag kan få göra mitt första försök vid ett omtentatillfälle i stället om det passar bättre. Det handlar om att prioritera, ha en plan för när man ska göra skoluppgifterna, när man ska träna och inte glömma mat och sömn.

Även bordtennisspelaren Wilhelm Kindblad, som studerar på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv, kommer att tävla i Universiaden i sommar.

Om Universiaden

Universiaden är en av världens största tävlingar och brukar ofta kallas Student-OS, även om det inte har några kopplingar till den olympiska rörelsen. Det arrangeras vartannat år och är uppdelad i en Sommaruniversiad och en Vinteruniversiad. Tävlingarna brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och andra stora internationella mästerskap och håller högsta internationella klass.

Publicerad

2019-06-28

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt