Sjuksköterskeprogrammet näst bäst i nationell VFU-rankning

För tredje året i rad hamnar Högskolan i Halmstads sjuksköterskeprogram på topp tre när studenter runtom i Sverige rankar sin VFU (verksamhetsförlagd utbildning). VFU-rapporten görs av Vårdförbundet varje år för att samla information, utveckla och säkerställa god kvalitet av både den verksamhetsförlagda utbildningen och studenthälsan.

Sjuksköterskestudenter sitter i lila arbetskläder och gör tester på en låtsasarm. Foto.

I år var det 920 studenter från 25 lärosäten som svarade på enkäten. Eftersom lärosäten genomför VFU tillsammans med regioner, landsting och kommuner, där VFU-platserna finns, är det avgörande att samarbetet mellan lärosätet och vårdverksamheten är bra.

– Sjuksköterskeprogrammet är en av de mest populära utbildningarna på Högskolan i Halmstad. Vi har pedagogiskt arbetat aktivt med Hälsolabbet för att sjuksköterskestudenterna ska få öva på praktiska delar innan de gör sin VFU. Vi har också haft god samverkan med Region Halland och Hallands kommuner under lång tid, då är det extra kul att se resultatet när studenterna får ranka sin VFU. Rapporten visar att våra sjuksköterskestudenter under sin VFU får en studentupplevelse och erfarenhet med hög kvalitet, säger Ing-Marie Carlsson, avdelningschef hälsa och omvårdnad.

Publicerad

2019-09-03

kontakt

Dela