Sök

Robotar och guidade turer lockade många till öppet hus 2020

Årets öppet hus på Högskolan i Halmstad lockade många besökare. Program- och studentambassadörer visade upp och berättade om vad Högskolan erbjuder. Besökarna kunde ta del av allt från en pingisspelande robot till slutna ekosystem.

I Högskolehallen där öppet hus ägde rum fanns studentrepresentanter från alla Högskolans program på grundnivå, studie- och karriärvägledare samt representanter från studenthälsan, studentkåren, flera av Högskolans labb och olika projekt. Till exempel kunde besökarna se den solcellsdrivna bil som Halmstad University Solar Team byggde och sedan körde genom Australien i en tävling förra året. Besökarna kunde också tävla i ett svenska-quiz med studenter från Språkvetarprogrammet och prova på lekar hos studentkåren.

Två studenter sitter på en stock och står på varandra med laxar i tyg. Foto.

Hos studentkåren kunde besökarna testa på slaxmål, alltså att slåss med var sin lax.

Många skolelever från södra Sverige besökte öppet hus, bland annat Angelika Rochowska och Maja Gustafsson från Klippan i Skåne. De var mest intresserade av att få veta mer om Sjuksköterskeprogrammet, men passade på att ta del av hela utbudet.

– Vi har tittat på Sjuksköterskeprogrammet, eftersom vi båda läser vård och omsorg just nu och det är till sjuksköterska vi vill läsa vidare, sade Maja Gustafsson.

Två tjejer står lutade mot ett ståbord och ler. Foto.

Angelika Rochowska och Maja Gustafsson från Klippan i Skåne var var mest intresserade av att få veta mer om Sjuksköterskeprogrammet.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt