Sök

Många deltagare när Högskolan bjöd in till digitalt Sommaröppet

Sommaröppet är en tradition vid Högskolan i Halmstad, men i år fick mässan genomföras på ett helt nytt sätt på grund av pandemin. I normala fall bjuds blivande studenter in för att ta del av campus och för att träffa lärare, studentkår, studenthälsan och andra viktiga funktioner vid lärosätet. I år anordnade Högskolan i stället en digital mässa där de som blivit antagna till höstens utbildningar fick svar på sina frågor.

”Jag blir nästan lite avundsjuk på er som ska få plugga här. Det är en härlig stad med nära till allt, fantastiska stränder och riktigt bra studentliv. Ni kommer att trivas, det kan jag nästan lova!”

Lars-Göran Persson, programansvarig för Ekonomprogrammet

Årets Sommaröppet bestod av en rad webbinarier. I ett inledande pass besvarade bland annat studentkåren, Servicecenter och studievägledare de blivande studenternas frågor. Efter det fanns det möjlighet att möta lärare från Högskolans olika program för att få veta mer om själva utbildningen.

En entré till ett stort hus. Blomkrukor i förgrunden. Fotografi.

– Vi tycker att det är viktigt att blivande studenter får en chans att fråga kring sådant som de funderar på och att de får träffa en del av de personer som de kommer att möta när terminen drar igång. Det skapar trygghet och gör steget in i Högskolans värld lite lättare att ta. Därför valde vi att tänka nytt och genomföra mässan digitalt, säger Sofia Ryan Hägerling, eventkoordinator och projektledare för årets Sommaröppet.

Christer Rehnström, programansvarig för Affärssystemprogrammet och en av de lärare som deltog under dagen, håller med:

– Sommaröppet fyller en viktig funktion. Till stor del handlar det om att skapa en personlig relation och att välkomna de ungdomar som är intresserade av att börja plugga hos oss. Att få ett ansikte på några av de människor som kommer att bli en del av studietiden kan kännas skönt och lindra nervositeten lite.

Skärmbild över ett digitalt webbinarium, flera deltagare syns i rutor på skärmen.

I ett inledande pass besvarade bland annat studentkåren, Servicecenter och studievägledare de blivande studenternas frågor.

Studentliv, bostad och kurslitteratur

Dagens webbinarier var välbesökta och frågorna strömmade in. Funderingarna rörde allt från kursinnehåll och tentor till när man ska köpa kurslitteraturen och hur man hittar en bostad. Frågor om Halmstad som studentstad och om hur studentlivet ser ut var också vanliga.

– Halmstad utsågs till Årets studentstad förra året, berättade Lars-Göran Persson, programansvarig för Ekonomprogrammet, och fortsatte:

– Jag blir nästan lite avundsjuk på er som ska få plugga här. Det är en härlig stad med nära till allt, fantastiska stränder och riktigt bra studentliv. Ni kommer att trivas, det kan jag nästan lova!

En flygtur på campus

Den guidade turen på campus brukar vara ett populärt inslag vid Sommaröppet. I år finns det istället möjlighet att ta en digital flygtur kring Högskolans byggnader.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt