Sök

Flygtur och tips från studenter på digitalt öppet hus

Öppet hus brukar locka många besökare till Högskolan i Halmstad. Så blev det även i år. Men i stället för att promenera runt på campusområdet eller befinna sig i Högskolehallen bland montrar och representanter från Högskolan hölls samtliga aktiviteter i digitalt format.

”Det fanns ett väldigt stort engagemang både hos besökarna och de nuvarande studenterna”

Sofia Ryan Hägerling, projektledare för öppet hus

Under gårdagens digitala öppet hus kunde besökarna bland annat titta på korta informationsfilmer om utbildningarna, ta del av livesända webbinarier samt träffa studenter och lärare. Till skillnad från ett vanligt öppet hus, som pågår under endast en dag, kommer många av programpunkterna att finnas tillgängliga ända till den 15 april.

Pendling, kursutbud och studentliv

Under stora delar av dagen kunde besökarna delta i livesända webbinarier med inriktning på exempelvis samhälls- och beteendevetenskap, ekonomi eller e-sport.

Engagemanget var stort och några av besökarnas funderingar handlade om möjligheterna till att plugga vidare, kursinnehåll och vad en examen kan leda till. Andra frågor som dök upp var bland annat hur långa dagarna är och om det fungerar bra att pendla. Både programansvariga, studie- och karriärvägledare samt nuvarande studenter deltog för att kunna ge svar till besökarna. En nuvarande student berättade även om Högskolans välorganiserade nollning och rika studentliv.

– Högskolans digitala öppet hus har överträffat alla våra förväntningar! Många fler än väntat deltog i webbseminarierna under dagen. Under vissa samtal var vi uppemot 50 deltagare. Det fanns ett väldigt stort engagemang både hos besökarna och de nuvarande studenterna. Även öppet hus-sidan på vår webbplats har haft många besök, säger Sofia Ryan Hägerling, eventkoordinator och projektledare för öppet hus.

Person sitter i en soffa med en bärbar dator i knät och en mobiltelefon i handen. Bredvid ligger en surfplatta. Fotomontage.

Filmer om utbildningarna

Samtliga programansvariga för Högskolans grundutbildningar hade i förväg gjort korta filmer alternativt blivit intervjuade, där de berättade om programmens upplägg och vad utbildningarna kan leda till efter examen. För den som hade fler eller mer specifika frågor kring en utbildning fanns också möjligheten att skicka e-post till nuvarande studenter vid de olika programmen.

”Välj något du brinner för”

Det bjöds också på ett inspelat samtal med den före detta studenten Kajsa Ailm. Hon berättade om när hon läste programmet Digital design och innovation på Högskolan och vägen fram till drömjobbet som Product Designer på Spotify. Hennes främsta tips till kommande studenter är:

– Välj något du brinner för. Det kommer göra det mycket lättare!

Guidade turer på campus

Att öppet hus hölls helt digitalt var inget hinder för att få se sig omkring. Besökarna kunde både få en guidad flygtur över campusområdet och en visning av labb och andra studiemiljöer i det nya hus S.

Text: Anna-Frida Agardson
Bild: iStock (montage Anna-Frida Agardson)

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt