Sök

Frida Stranne förebild för jämställdhetsarbete i Halland

Frida Stranne är en av tolv vinnare i kampanjen ”Kvinnor som är goda förebilder i jämställdhetsarbetet i Halland”, som Länsstyrelsen har tagit initiativ till.

”Jag vill särskilt lyfta systerskapet som något av det viktigaste av allt! Att kvinnor hittar förebilder i andra kvinnor och att vi stöttar varandra i med- och motgångar är en viktig sak i jämställdhetsarbetet som ofta faller bort.”

Frida Stranne

En kvinna tittar in i kameran och ler. I bakgrund en kvist från en växt.

Frida Stranne fick förra året Högskolans års pris för samverkan och innovation. Bild: Tove Falk Olsson

Länsstyrelsen i Hallands län tog för ett tag sedan initiativ till en nomineringskampanj för att uppmärksamma internationella kvinnodagen 2021: ”Kvinnor som är goda förebilder i Halland”.

Frida Stranne, universitetslektor vid Högkolan i Halmstad med särskilt forskningsfokus på amerikansk politik och samhällsutveckling, är en av tolv vinnare bland 100 nominerade.

Motivering

”Frida Stranne har genom kunskap, kompetens och en stor portion ödmjukhet fått många att förstå svåra och komplexa frågor på ett nytt sätt. Som författare, föreläsare, USA-expert och den stora kunskapskällan i tv-studion, är hon en fantastisk kvinna i en värld bland många män. Sveriges och hela världens kvinnor har anledning att se upp till Frida som den fantastiska förebild hon är."

– Jag vill särskilt lyfta systerskapet som något av det viktigaste av allt! Att kvinnor hittar förebilder i andra kvinnor och att vi stöttar varandra i med- och motgångar är en viktig sak i jämställdhetsarbetet som ofta faller bort. I takt med att kvinnor tar plats och erövrar viktiga funktioner i samhället kan också unga tjejer drömma större – och det är fantastiskt. Som kvinna är du ofta utsatt när du rör dig på traditionellt manliga arenor och vi kvinnor ska inte konkurrera, utan hjälpas åt. För mig att det viktigast att uppmuntra och heja på kvinnor runt omkring mig som på olika sätt försöker ta sig fram, säger Frida Stranne som känner sig hedrad över utnämningen.

Nomineringskampanj

Länsstyrelsen i Hallands län tog för ett tag sedan initiativ till en nomineringskampanj för att uppmärksamma internationella kvinnodagen 2021: ”Kvinnor som är goda förebilder i Halland”. Kriterierna var:

Någon som på olika sätt arbetar för:

  • kvinnors rätt till sin egen kropp, trygghet och självkänsla
  • kvinnors rätt i samhället. Rätt till lika arbetsvillkor, lika lön, lika skolgång. Det kan vara en privatperson, en kollega på arbetsplatsen eller i någon förening.

Dessa kriterier är inspirerade av CARA UF (företag startat inom Ung företagsamhet) som också står för de fina utmärkelserna som delas ut till vinnarna. Nominering kunde göras till klockan 12 i fredags, den 5 mars.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt