Studenterna i det branddrabbade huset mår väl efter omständigheterna

Natten till i dag, den 7 april, brann det i ett hus på Östra stranden i Halmstad. Det är ett flerfamiljshus där det bland annat bor personer som studerar vid Högskolan i Halmstad. Det är ett tiotal studenter som har uppgivit att de är skrivna på en adress i det branddrabbade området. De har blivit kontaktade av Högskolan och mår under omständigheterna bra. Det kan dock finnas fler studenter som är drabbade av branden men som inte är skrivna på en adress i området, och de uppmanas att ta kontakt med Högskolan.

”Vi har pratat med de studenter som har angivit att de bor i området. Alla mår bra men vi vet inte just nu om deras boenden är påverkade.”

Brita Lundh, studieadministrativ chef

– Vi har pratat med de studenter som har angivit att de bor i området. Alla mår bra men vi vet inte just nu om deras boenden är påverkade, säger Brita Lundh, studieadministrativ chef vid Högskolan i Halmstad.

Högskolan är väldigt angelägen att få kontakt med alla studenter som har drabbats av branden.

– Vi vill hjälpa våra studenter så gott det går och ber därför alla drabbade att ta kontakt med vårt Servicecenter så fort som möjligt, säger Brita Lundh.

Det aktuella huset är inte ett studentboende och ingår således inte i Halmstad Studentkårs fastighetsbolag.

– Det är fruktansvärt sorgligt och en tragedi för dem som står utan boende. Vi har möjlighet att erbjuda boenden till de studenter som drabbats av branden, säger Timmie Hansson, ordförande för Halmstad Studentkår.

Kontaktvägar

  • Studenter som är drabbade av branden, eller vet någon som är drabbad, ombedes kontakta Servicecenter på telefon 035-16 71 00 eller e-post servicecenter@hh.se
  • Studenter som behöver hjälp med alternativt studentboende, kan kontakta Emma Norbäck på Halmstad Studentkår via e-post emma.norback@karen.hh.se
  • Studenter som behöver prata med någon om det som har hänt, kan kontakta Studenthälsan, telefon 070- 213 53 51 eller e-post studenthalsan@hh.se

Frågor om själva branden hänvisas till polisen.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt