Sök

Högskolans utbildningar fortsatt mycket populära

Högskolan i Halmstad har återigen rekordmånga ansökningar till höstterminens utbildningar. Totalt har 26 359 ansökningar gjorts till Högskolans program och kurser som startar till hösten. Antalet personer som har sökt till Högskolan i första hand ökar med fyra procent – att jämföra med ökningen i riket på tre procent. Socionomprogrammet som startar för andra gången till hösten, ökar och har 2 152 sökande, vilket gör programmet till det enskilt mest sökta programmet på Högskolan i Halmstad.

”Intresset för att söka till Högskolan i Halmstad har ökat under flera år och vi ligger kvar på en stark position efter förra årets stora ökning, vilket är mycket glädjande.”

Stephen Hwang, rektor

När det gäller antalet förstahands­sökande till program, som brukar anses som den viktigaste delen av antagningen för lärosätena, ligger Högskolan i Halmstad i princip kvar på förra årets rekordantal av förstahandssökande. Detta trots att Högskolan startar färre program höstterminen 2021 jämfört med 2020.

– Detta är ett kvitto på att vår långsiktiga strategi med mål att öka kännedomen och antalet förstahandssökande fungerar och att Högskolan i Halmstad fortsatt upplevs som ett attraktivt lärosäte för presumtiva studenter, säger rektor Stephen Hwang.

Populärt att studera till sjuksköterska

Bland de populäraste programmen finns, liksom tidigare år, Sjuksköterskeprogrammet, som ges både i Halmstad och Varberg, där antalet förstahandssökande ökar på båda orterna med 13 procent. De olika ekonomprogrammen är också mycket populära, där antalet sökande ökar på samtliga program. Det gör också programmet IT-forensik och informationssäkerhet, som i år har 282 förstahandssökande, en ökning med fyra procent jämfört med förra årets rekord.

Det program som ökar allra mest procentuellt är Dataingenjör, som går från 32 till 60 ansökningar (+88 procent). Även flera av de andra ingenjörs- och teknikutbildningarna ökar i popularitet. Bland annat Ingenjör i hållbar energi, Byggingenjör och Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation.

Text: Niclas Rosander

De tio mest sökta programmen vid Högskolan

 1. Socionomprogrammet
 2. Sjuksköterskeprogrammet Halmstad
 3. IT-forensik och informationssäkerhet
 4. Civilekonomprogrammet
 5. Bygg- och fastighetsekonomprogrammet
 6. Sjuksköterskeprogrammet Varberg
 7. Förskollärarutbildning
 8. Ekonomprogrammet
 9. Organisering och ledning av arbete och välfärd – inriktning arbetsvetenskap
 10. Psykologi – inriktning idrott och motion

Publicerad

kontakt

 • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt