Sök

Avslutningshögtid i sann Eurovision-anda

Klädbyten, konfettibomber, utmärkelser, högtidliga tal och grattishälsningar. Det är bara några av de måsten som en riktig avslutningshögtid ska innehålla – även ett pandemiår som läsåret 2020/2021. Trots att årets högtid blev digital bjöds det på festlig stämning när det i fredags var dags för Högskolan att tacka de drygt 1 000 studenter som tog examen.

Den sista fredagen på läsåret har Högskolan som tradition sedan 2018 (år 2020 undantaget) att arrangera en gemensam avslutningshögtid för alla avgångsstudenter. I år smällde konfettibomberna av den 4 juni och det var Halmstad Studentkårs ordförande, Timmie Hansson, och vice ordförande, Elin Kjellsson, som höll i trådarna på scen.

En man och en kvinna klädda i festkläder står på en scen upplyst av strålkastare. Foto.

Timmie Hansson och Elin Kjellsson höll ihop programmet under den digitala avslutningshögtiden. Bild: Ida Fridvall

– Det kändes superkul att få äran att vara konferencier. Eftersom jag själv tog examen förra året och därmed blev utan högtid var det extra kul att få vara med i år, sade Elin Kjellsson efteråt.

Högtiden sändes via studentwebben

Med start klockan 15.00 streamades högtiden via Högskolans studentwebb till studenter, deras vänner och anhöriga, Högskolans personal och alla andra som ville titta. Sändningen hade tittare från hela landet och stora delar av världen. De drygt 560 enheter som var uppkopplade fanns bland annat i Halland, Skåne, Stockholm, övriga Norden, Tyskland, Grekland, Indien, Kina, Japan, Bolivia och USA.

Högskolans rektor Stephen Hwang var först ut med sin hälsning till studenterna.

– Ni har investerat i något som ingen kan ta ifrån er och det är en bra utbildning som ger er fantastiska möjligheter på er väg framåt. På Högskolan är vi stolta över er och glada över den tid som ni har varit hos oss. Jag hoppas att ni alltid kommer att bära med er ljusa och trevliga minnen från er tid här. Stort grattis till er alla!

En snabbgenomgång av avslutningshögtiden.

Utmärkelsen Årets alumn delades ut

Därefter uppmärksammade Högskolan i Halmstad för fjärde året i rad en alumn som har utmärkt sig efter examen och som är en positiv förebild. Årets alumn var en hedrad och stolt Peter Uppman, som fick ta emot utmärkelsen av Högskolans vicerektor, Anders Nelson.

– Högskolan i Halmstad ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Både yrkesmässigt och privat skulle jag säga att jag är helt beroende av att ha gått på Högskolan, det har format hela mitt liv, sade Peter Uppman, tidigare student på Utvecklingsingenjörsprogrammet och numera innovationsstrateg på Region Halland.

Två personer syns från sidan där de står mittemot varandra framför en stor, färgglad skärm. Personen till vänster håller i en bukett blommor och personen till höger säger något. Foto.

Peter Uppman, Årets alumn 2021, tog examen från Utvecklingsingenjörsprogrammet år 1999 och har sedan dess haft nära kontakt med Högskolan. Vicerektor Anders Nelson delade ut utmärkelsen under högtiden. Bild: Dan Bergmark

En blå äppelformad glasprydnad med ett guldfärgat löv i toppen står på ett bord. I bakgrunden kan man ana en scen och strålkastare. Foto.

Årets alumn mottog ett blått glasäpple från Steninge glashytta samt diplom och blommor. Bild: Ida Fridvall

Timmie Hansson var inte bara konferencier, utan som traditionen bjuder höll han även ett tal till alla avgångsstudenter i egenskap av ordförande för Halmstad Studentkår. Och han erkände att det var svårt att hitta rätt ord efter ett läsår som detta.

– Ert sista år blev över huvud taget inte som någon hade kunnat tänka sig och jag tycker att ni ska vara otroligt stolta över att ni har tagit er igenom det här året. Oavsett vilka motgångar ni möter, hur framtiden än ser ut och vilka val ni än kommer att stå inför, kom ihåg: det viktigaste är inte att lyssna på alla andra, det viktigaste är att följa sitt hjärta.

”Ni ska vara otroligt stolta över att ni har tagit er igenom det här året.”

Timmie Hansson, ordförande, Halmstad Studentkår

Fyra studenter tilldelades utmärkelsen Årets student

Och hjärtat för ett lärosäte är alla fantastiska studenter. Utmärkelsen Årets student delas sedan 2018 ut till en student vid varje akademi, som har utmärkt sig lite extra under sin studietid och är ett sätt för Högskolan att visa hur viktiga studenterna och deras insatser är.

I år hade Högskolans prorektor Pernilla Nilsson nöjet att få gratulera årets studenter: Ema Krcic vid Akademin för informationsteknologi, Aida Ekberg vid Akademin för företagande, innovation och hållbarhet, Alexandra Roberg vid Akademin för hälsa och välfärd samt Sara Karlsson vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle.

Fyra personer står på rad på en scen där den fjärde personen längst till höger tar emot blommor från en person som står med ryggen mot kameran. Foto.

Årets studenter Sara Karlsson, Ämneslärarutbildning, Alexandra Roberg, Sjuksköterskeprogrammet, Aida Ekberg, Civilekonomprogrammet, och Ema Krcic, Civilingenjör i datateknik tog emot diplom och blommor av Högskolans prorektor Pernilla Nilsson. Bild: Dan Bergmark

Årets studenter kände sig stolta över utnämningen och fick möjlighet att blicka både bakåt på sin studietid och framåt i livet.

– I sommar ska jag börja på mitt nya jobb så det blir en otrolig utmaning. Sedan åker jag upp till Västerbotten för att träffa min familj och kära vänner som jag inte har träffat på ett år på grund av pandemin. Och i livet ska jag försöka hitta mig själv i min nya yrkesroll som sjuksköterska. Jag ser fram emot alltihop väldigt mycket, sade Alexandra Roberg.

En musikgrupp står på en scen framför en stor skärm samtidigt som det regnar konfetti över scenen. En kameraman syns i förgrunden. Foto.

Avslutningshögtiden avslutades med musik från bandet Kvartiåtta. Bild: Emely Niemi Jonsson

Grattishälsningar från Högskolans personal var också ett trevligt inslag under avslutningshögtiden.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt