Sök

Digitalt Sommaröppet lockade många blivande studenter

Onsdagen den 21 juli var det dags för Sommaröppet för blivande studenter på Högskolan i Halmstad. Denna årliga tradition, som i år precis som förra året hölls helt digitalt, är uppskattad av både studenter och deras närmaste. Dagen lockade många deltagare som ställde frågor om studier, bostad och studentliv.

”Sommaröppet är en fantastisk möjlighet för nya studenter att lära känna lärosätet och ställa de där sista frågorna som man funderat på. För många är det den första kontakten de har med Högskolan och vi försöker att ge dem ett bra välkomnande”.

Sofia Hägerling Ryan

Genom olika livesända webbinarier kunde höstens blivande studenter träffa lärare, studievägledare och representanter från Studentkåren, samt bekanta sig med campusområdet genom att se digitala rundturer.

”Den här dagen kan stilla fjärilarna i magen”

– Sommaröppet är en fantastisk möjlighet för nya studenter att lära känna lärosätet och ställa de där sista frågorna som man funderat på. För många är det den första kontakten de har med Högskolan och vi försöker att ge dem ett bra välkomnande, säger Sofia Hägerling Ryan, eventkoordinator och projektledare för årets Sommaröppet.

Att få ställa frågor om studierna och studentlivet är ett bra sätt att förbereda sig inför studiestarten.

– Vi vet att det kan vara ett stort steg att börja studera, och den här dagen kan stilla fjärilarna i magen. Förhoppningsvis känner de sig mindre nervösa och mer trygga nu efter att de fått ställa frågor och träffa några av oss, säger Sofia Hägerling Ryan.

Högskolans entré med rosa blommor i förgrunden.

Pendling, bostad och studentliv

Många frågor strömmade in under dagen. De handlade om allt från upprop och schema till boende och nollning. Under det inledande webbinariet fick studenterna veta att undervisningen till en början kommer att ske både på plats och digitalt, och att det kommer att stå i schemat vad som gäller. Studenterna fick även information om vilka typer av stöd som Studieverkstaden erbjuder för att underlätta studierna.

En del funderingar rörde pendling, boende och studentaktiviteter. De frågorna besvarades med att det finns goda pendlingsmöjligheter till Halmstad och att det finns olika sätt att hitta bostad; bland annat tipsades studenterna om att ställa sig i olika bostadsköer och gå med i bostadsgrupper på sociala medier. Studentaktiviteter arrangeras under hela läsåret av både programföreningar och Studentkåren.

Nollningen – en unik möjlighet för nya studenter

Nollningen, som pågår under tio dagar, är en frivillig aktivitet för blivande studenter innan studierna drar igång. Representanter från Studentkåren berättade om nollningen i Halmstad och beskrev den som unik och välplanerad.

– Det är som en tio dagars festival där de blivande studenterna får lära känna varandra och sin klass. Det är också ett bra tillfälle att bekanta sig med staden och campusområdet, säger Jonathan Jaginder, vice ordförande för Studentkåren.

Se våra digitala rundturer!

Just nu är campusområdet sommarstängt, men det går ändå att se sig omkring på området genom våra digitala turer: en guidad flygtur över campusområdet och en rundtur som visar bland annat labb, café och studiemiljöer i nya hus S.

Guidad flygtur över campusområdet.

Guidad rundtur i hus S.

Glöm inte att tacka ja före 23 juli

Fredagen 23 juli är sista dagen för antagna och reserver att tacka ja eller nej till sin studieplats. Det görs via antagning.se.

Text och foto: Anna-Frida Agardson

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt