Sök

Kriminalteknik och häftiga experiment – halländsk turné ska väcka intresse för naturvetenskap och teknik

Under fyra lördagar i höst byggs en experimentpark upp i Laholm, Halmstad, Falkenberg och Hylte. Lekfulla experiment ska öka kunskapen om kriminalteknik och polisens arbete samt väcka intresse för naturvetenskap och teknik.

Med start nu på lördag, den 18 september, finns det möjlighet att under fyra lördagar i höst besöka experimentparken Bli fångad av polisen, arrangerad av den ideella föreningen Science Safari och polisen i Halland. Studenter från Högskolan i Halmstad deltar för att berätta om Högskolans kurser och program inom naturvetenskap och teknik.

Charlotte S Helin från Science Safari är ansvarig för planeringen av höstens halländska turné:

– Genom att besökarna får testa olika saker i våra experiment hoppas vi väcka nyfikenhet och öka kunskapen om hur viktig vetenskapen och kriminaltekniken är i polisens arbete, säger hon.

Sex personer, tre kvinnor och tre män, står framför en grön buss. Tre av personerna är klädda i polisuniform. Foto

Den 8 september hölls en presskonferens om ”Bli fångad av polisen”. Framför Science Safaris gröna buss står (från vänster) Anneli Svensson, kommunpolis Falkenberg, Pererik Andreasson, Science Safari och Högskolan i Halmstad, Daniel Ljungberg, områdespolis Laholm, Charlotte S Helin, Science Safari, John Fant, områdespolis Falkenberg och landshövding Brittis Benzler.

Fyra lördagar i fyra kommuner

Klockan 10.00 till 14.00 finns polisen, Science Safari och Högskolan i Halmstad på följande datum och platser:

  • Laholm, 18 september, Stortorget
  • Halmstad, 25 september, Stora torg
  • Falkenberg, 2 oktober, Rådhustorget
  • Hylte, 9 oktober, Örnatorget

Experimentpark på städernas torg

På centrala torg i respektive stad byggs en park med ett trettiotal experiment med fokus på kriminalteknik. Alla åldrar är välkomna men experimenten lämpar sig bäst för dem som är 10 år och äldre. För de yngsta barnen finns lekstationer som ska väcka tankar och idéer om naturvetenskap och teknik.

– Vår förhoppning är att de som kommer ska få ökad kunskap om polisens arbete framför allt när det gäller brottsutredningar där teknisk bevisning får en allt större roll. Främst ser vi detta som ett bra sätt att skapa givande möten och samtal, säger Anneli Svensson som är kommunpolis i Falkenberg.

Text: Polisen i Halland och Louise Wandel
Foto: Polisen i Halland

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt