Sök

Natalia Stambulova prisas för sitt bidrag till idrottspsykologin

Natalia Stambulova, seniorprofessor i psykologi inriktning idrotts- och motionspsykologi vid Högskolan i Halmstad, har tilldelats världens mest förnämsta idrottspsykologiska utmärkelse: The Distinguished International Sport Psychologist Award. Priset delas ut för att uppmärksamma enastående, särskilda, långsiktiga och unika bidrag i utvecklingen av idrottspsykologi.

”Att få ett sådant här pris gör mig hedrad och betrodd, men jag tror inte att det har förändrat mig, jag är fortfarande samma person som tidigare.”

Natalia Stambulova

– Det här priset är ett tecken från det internationella idrottspsykologiska samfundet på att min karriär är fullbordad och har varit meningsfull, inte bara för mig personligen, utan även för det idrottspsykologiska fältet som jag har varit en del av i 45 år, säger Natalia Stambulova om utmärkelsen.

Det var den 4 oktober, under ”International Society of Sport Psychology”, ISSP:s, 15:e kongress, som hölls i Taipei (organiserades digitalt), som det tillkännagavs att Natalia Stambulova skulle få utmärkelsen och hålla föreläsningen ”Making possible what seemed impossible: Striving for career excellence in sport and life”. Natalia Stambulova är den andra kvinnan någonsin att mottaga utmärkelsen.

Porträtt av mörkhårig leende kvinna i glasögon. Foto.

”Älskar fortfarande mitt jobb”

– Att få ett sådant här pris gör mig hedrad och betrodd, men jag tror inte att det har förändrat mig, jag är fortfarande samma person som tidigare, säger Natalia Stambulova, och skrattar:

– Jag älskar fortfarande mitt jobb och jag vill gärna dela med mig av mina erfarenheter till kollegor och studenter, både på Högskolan i Halmstad och nationellt och internationellt. Jag är väldigt tacksam för att kommittén för International Society of Sport Psychology Award valde mig för det här prestigefulla priset. Jag är ännu mer tacksam gentemot alla de personer och organisationer som har hjälpt mig att komma dit, där jag är i dag. De bästa 20 åren i min professionella karriär är kopplade till Högskolan i Halmstad. Jag vill tacka Högskolan, Akademin för hälsa och välfärd (HOV), avdelningen för hälsa och idrott och medlemmarna i psykologikollegiet som har jobbat med mig under dessa år. Utan deras stöd hade flera av mina prestationer varit omöjliga.

”Bidrar till Högskolans renommé”

Högskolans rektor Stephen Hwang är mycket glad å Natalia Stambulovas vägnar och gratulerar henne till priset:

– Det är oerhört glädjande att en av våra forskare får ett så prestigefyllt internationellt erkännande för sin forskning. Det visar att professor Stambulovas forskning på Högskolan i Halmstads håller högsta internationella nivå och genom det också bidrar till Högskolans renommé. Professor Stambulova har förtjänstfullt under många år gjort insatser som har bidragit till att sätta Högskolan i Halmstad på den idrottspsykologiska världskartan.

Text: Hilda Liberg
Bild: Privat

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt