Sök

Ny tankesmedja ordnar öppen föreläsning om demokratin i klimatkrisens tid

Tankesmedjan Ideas har bildats för att skapa en mötesplats för aktuella samhällsfrågor med fakta och forskning i fokus. Ideas, som har sin hemvist vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle vid Högskolan i Halmstad, bjuder in till föredrag, samtal och poddsändningar som berör många i samhället. Första aktiviteten på Ideas är föredraget Demokratin i klimatkrisens tid med Daniel Lindvall, forskare vid Uppsala universitet.

– Vi vill skapa en mötesplats för samtal som bygger på fakta och forskning om vår tids samhällsutmaningar. Vi vill också hitta nya sätt att nå ut med den forskning som bedrivs vid vår akademi för lärande, humaniora och samhälle, och som på flera sätt är angelägen för många människor. På Ideas kommer man att möta Högskolans egna forskare och även spännande externa gäster, från såväl högskolevärlden som andra delar av samhället. Arrangemangen är alltid öppna för alla som vill lyssna och ställa frågor, säger Frida Stranne, universitetslektor och forskare om amerikansk politik, verksamhetsansvarig för tankesmedjan Ideas.

Tvärvetenskaplig mötesplats

Tankesmedjan Ideas lägger ett brett perspektiv på samhället och är ur akademisk synvinkel en tvärvetenskaplig mötesplats. Förhoppningen är att Ideas ska bli en angelägen mötesplats i Halmstad – och hela landet.

– Vi tycker att det i Halmstad och Halland har saknats en arena för allmänhet och praktiker att möta forskning. Med Ideas vill vi bidra till att stärka forskningens närhet till fler människor. Men vi vill inte stanna vid det lokala – det ska vara möjligt att delta såväl fysiskt i våra fina lokaler som via digitala plattformar, så att man kan ta del av det som händer var man än befinner sig, säger Frida Stranne.

”Vi vill skapa en mötesplats för samtal som bygger på fakta och forskning om vår tids samhällsutmaningar.”

Frida Stranne, verksamhetsansvarig för tankesmedjan Ideas

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt